Er du klar til efteråret? Hyggelige idéer til efterårsmørket

Måske kender du det: Når sommeren går på hæld, og dagene bliver kortere, kommer vores indre hyggetrold frem. De mørke aftener og køligere nætter kalder på varme drikke, stearinlys og råhygge! Men før du hopper ind på sofaen og putter under tæppet, får du her nogle tips til, hvordan du bliver helt klar til efterårets ankomst.

Få ny inspiration til aftensmaden

Når årstiderne skifter, ændres vores appetit typisk også. Hvor du i sommervarmen måske mest har lyst til lette og friske retter, kalder de mørke måneder i højere grad på tungere og varmere mad. Gryderetter lavet på klassiske danske råvarer, såsom rodfrugter og mættende grøntsager, er altid et hit om efteråret. Men nogle gange er det også rart med lidt ny inspiration. Trænger du til lidt hjælp i en travl hverdag, kunne du overveje at bestille en måltidskasse. På den måde skal du ikke bruge tid på at lave madplan, og råvarerne i kassen er som regel sammensat efter årstiderne og kan derfor give god inspiration året rundt.

Giv din have lidt ekstra kærlighed

Selvom meget af hyggen i den kolde tid foregår indenfor, er det vigtigt ikke at glemme haven. Har du et staudebed, så sørg for at klippe de gamle stauder ned, så de er klar til at skyde på ny, når foråret kommer. Har du et æbletræ i haven, så er efteråret den bedste tid til beskæring af æbletræ. Det er også nu, du skal samle forråd til vinteren. Æbler kan holde sig i et mørkt og køligt skur et stykke hen på året, eller de kan koges til mos og fryses. Frø fra afblomstrede sommerblomster kan tørres og sås igen til foråret.

Træk stikket og nyd nuet

Når alt det praktiske er klaret, er det tid til at trække stikket og nyde roen. En idé kunne være at trække stikket, helt bogstaveligt, og finde på aktiviteter væk fra fjernsyn, mobil og tablets. Inviter nogle venner forbi til brætspil, løs en kryds og tværs eller hiv en bog ned fra reolen, som du længe har villet læse. Altsammen i stearinlysets skær og med en kop varm kakao, selvfølgelig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.