Go Morgen Danmark

I snart mange år har vi danskere kunne stå op sammen med det altid dejlige morgenfriske program Go Morgen Danmark. Her har flere forskellige værter gennem årene sagt godmorgen til danskerne, der stille og roligt er stået op sammen med programmet.

Sidenhen er Go Aften Danmark også blevet en ting, og begge programmer et blevet utroligt populære. Herunder kommer vi til at kigge lidt nærmere på de faste indslag, der er i både Go Morgen Danmark og Go Aften Danmark, og så skal vi også vende nogle af de værter, der før har været på programmet, samt dem der er der i dag.

Det er nok de færreste danskere, der aldrig nogensinde har set et par minutter af Go Morgen Danmark. Alle har på et eller andet tidspunkt tændt for fjernsynet om morgenen og hørt lidt om dagens nyheder, set vejrudsigten, fået et par fifs til de nuværende modetendenser eller nydt et nummer fra en af de mange musikere, der også gennem tiden har lagt vejen forbi studiet.

Go Morgen Danmark
Go Morgen Danmark

Go Morgen Danmark opskrifter

Et af de indslag, der i den grad er kommet for at blive i Go Morgen Danmark, og som har været en del af programmet i snart mange år, er deres madlavning og opskrifter. Hver morgen har de en professionel kok, diætist eller ernæringsassistent inde i programmet for at vise, hvordan du kan tilberede en lækker og sund morgenmad på ingen tid, hvordan du får lavet aftensmad i en travl hverdag med bil, hus og børn omkring dig, eller hvordan du spiser sund mad gennem december måned, hvor mange fristelser står og lurer hele tiden.

Er du glad for at lave mad, vil denne del lige være noget for dig i Go Morgen Danmark. Efter hvert eneste måltid kan du altid gå ind på deres hjemmeside og finde den nøjagtige opskrift på den ret, du har set blive tilberedt i fjernsynet. Dermed er det meget nemt at gå hjem og gøre det samme i dit eget køkken. Det er som regel et fast indslag hver morgen, hvor vi løbende gennem programmet vender tilbage til køkkenet for at se, hvordan det står til med dagens ret eller retter. Og i slutningen af hvert program sætter værterne og evt. nogle af de sidste gæster sig ned og smager på de retter, der er blevet lavet i løbet af morgenen.

Go Morgen Danmark værter

Der har gennem tiden været utroligt mange værter på Go Morgen Danmark. Nogle af værterne har været der gennem mange år, mens andre har været vikarer eller bare har overtaget i en kort periode.

Nogle af de mest populære værter på programmet gennem tiden er nok bl.a. Cecilie Frøkjær, der var vært i intet mindre end 13 år, samt Michael Meyerheim, der nåede 10 år på programmet. Derudover kan prominente navne som Ole Stephensen, Line Baun Danielsen og Jes Dorph-Petersen nævnes.

Der er også flere nyere værter, der har været på pinden i mange år. Morten Resen var vært på programmet i næsten 10 år, inden han valgte at kaste sig over andre projekter. Ida Wohlert har også været et kendt ansigt på Go Morgen Danmark i mange år snart, ligesom Mikkel Kryger, Michéle Bellaiche og Puk Elgård også har været at se på skærmen om morgenen i mange år. Og så var det også på Go Morgen Danmark, at langt de fleste af os stiftede bekendtskab med Mikkel Beha Erichsen for første gang, da han var ansigtet udadtil på programmet i hele fem år.

Go Morgen Danmark i dag

I løbet af de sidste par år har der været mange udskiftninger på holdkortet, når det kommer til Go Morgen Danmark. Det har ikke lykkes at finde værter, der har holdt i lige så mange år på programmet, som tidligere værter har gjort.

I øjeblikket kan du bl.a. se værterne Heidi Frederikke Rasmussen Og Steen Langeberg tone frem på skærmen, hvis du tænder for Go Morgen Danmark. Også Michéle Bellaiche og Adam Duvå Hall sidder i studiet og guider dig igennem en god morgen et par gange om ugen, og så er rutinerede Ida Wohlert som altid også en del af holdet, når der skal siges godmorgen til de søvnige danskere, der stille og roligt står op og gør sig klar til dagen.

Du vil også stadig se vejrudsigten som en fast del af programmet, mens der er mange rørende fortællinger og historier fra det aktuelle Danmark. For slet ikke at snakke om det altid livlige køkken, hvor en kok er klar hver eneste morgen. Der er også en lang række eksperter tilknyttet programmet, hvilket blandt andet betyder, at du hyppigt vil se en række af de samme eksperter snakke om bl.a. film og serier, politik, familie og opdragelse, sundhed og træning eller hvad det nu kan være.

Programmet der snart har sølvbryllup

Er det der Go Morgen Danmark ikke et program, der snart har kørt over skærmen i lang tid? Jo, det må vi i den grad sige. Faktisk kan programmet i 2021 fejre sølvbryllup med hele 25 år på bagen.

Der har været mange historiske klip og episoder i programmerne, og mange af de sjove og interessante øjeblikke er heldigvis blevet foreviget på Youtube, hvor du til hver en tid kan klikke dig ind og finde nogle af programmets største øjeblikke.

Og som det ser ud lige nu, er der da ikke noget, der tyder på, at Go Morgen Danmark ikke også vil være at finde på skærmen om yderligere 25 år. Meget er sket siden det første program tonede frem i 1996, men programmet har stadig masser af seere den dag i dag, så TV2 har nok ingen interesse i at pille ved programmet, som mange danskere elsker at stå op med.

Om det bliver i samme format, eller om der bliver ændret lidt hist og her, må tiden vise. Go Aften Danmark er blevet lavet om til Go Aften Live, og måske kan vi også se en titelændring på Go Morgen Danmark. Men formatet kommer vi helt sikkert ikke til at give slip på.

Det faste program i mange danskeres morgenrutine

Uanset om du sidder og sluger hvert eneste minut i dig, eller om du bare har programmet kørende i baggrunden, mens du spiser morgenmad, smører madpakker og sætter håret, er jo helt op til dig. Faktum er bare, at mange af os har en relation til dette dejlige program, som vi helst ikke vil undvære.

Det er det perfekte program at stå op til, fordi det både rammer bredt og dybt på samme tid. Der er plads til rørende og til tider barske historier, men der er også plads til grin, humor og nørdede emner, som der ikke ellers vil være plads til på skærmen.

Er det længe siden, at du sidst har sat dig ned og set et afsnit af Go Morgen Danmark, er det måske på tide, at du tænder for fjernsynet i morgen – samme tid og sted som altid – og prøver at opleve noget af nostalgien ved programmet, som garanteret vil komme frem i dig, lige så snart det ruller over skærmen.

Og bliver du forelsket på ny, kan du glæde dig over, at værterne allerede i morgen er klar til at sige godmorgen endnu engang.