Hvad skal barnet hedde?

At finde det rigtige navn til sit barn er en stor beslutning. Navnet følger os trods alt hele livet. Og vores navn giver os karakter og er en væsentlig del af vores personlighed.

Som nybagt forælder kan det føles overvældende, at skulle finde det helt rigtige navn. Hvis du har brug for hjælp og inspiration, kan du på nettet se en liste over populære drengenavne.

De navne, vi vælger, er i høj grad påvirket af tindens trends. I nogle perioder er det gamle, næsten glemte navne, der dukker op på ny og igen bliver moderne. Mens vi i andre perioder ser flere børn med nye og unikke navne

Du har seks måneder

Fra barnet er født, har du ifølge dansk lovgivning seks måneder til at navngive det. Det lyder måske af meget, men det der med at finde et navn er ikke altid så lige til.

Mange kommende forældre har en ide om, at når man først ser deres barn, giver navnet nærmest sig selv. Men rigtig mange nybagte forældre fortæller, at helt så let var det faktisk ikke for dem.

Andre forældre fortæller at de egentlig altid, faktisk siden de var børn, har haft en idé om, hvad deres barn skulle hedde. Men når barnet så kom, oplevede de, at barn og navn slet ikke passede så godt sammen, som de havde troet.

Ideer og virkelighed er ikke altid én og samme ting. Vores forestillinger om, hvordan vi finder navne til vores børn, stemmer ikke altid overens med praksis. Hvis navnet ikke giver sig selv, kan man finde inspiration på en navne statistik.

Hvor mange hedder det samme?

På en navnestatistik kan man både lade sig inspirere og få et overblik over hvor mange andre, der har valgt det samme navn til deres barn som dig. Og man kan se, hvilke navne der er på mode for både drenge og piger.

På den måde er man godt hjulpet på vej, når man skal vælge et navn. Uanset om man synes de mest populære navne er de flotteste, eller om man gerne vil undgå dem og finde noget, der er mindre moderne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.