Jeg er Naser Khader….

Denne gang er det Naser Khadar, der skriver til brevkassen. Naser spørger, hvorfor han hele tiden føler sig så forkert. Og hvorfor, at han fuldstændig er ude af stand til at imponerer sine omgivelser. Stig G hjælper igen en kendt med gode råd.

Næste brev i den stadig godt fyldte postsæk kommer fra folketingspolitiker, partistifter og meget mere Naser Khader. Han skriver følgende:

Kære Stig G

Det er med hænder rystende af ærefrygt, at jeg skriver disse linjer…

Jeg har jo læst alle dine svar til dem der skriver, og jeg må tilstå at din viden og måde at være til stede på er meget imponerende. Og jeg har aldrig tidligere oplevet noget lignende.

Ser du… jeg ved jo godt, at jeg ikke er populær særligt mange steder længere, men om det også gælder hos dig, ved jeg ikke. Alligevel så skriver jeg, da jeg tænker at en mand af dit format vil se igennem fingre med min klodsethed, og finde plads i dit rummelige hjerte og knivskarpt sætte tingene i perspektiv for mig…. jeg er virkelig på den.

Sagen er den at jeg i dag hele tiden føler mig forkert.

Naser Khada var en overgang alle steder forfulgt at klapsalver.

Naser Khadar var en overgang alle steder forfulgt at klapsalver.

Du husker sikkert dengang jeg var medlem af Det Radikale Venstre, og nød en succes uden lige, og ofte blev kaldt den bedst integrerede af alle de etniske minoriteter der findes i Danmark, og modtog den ene pris efter den anden… jeg var nærmest forfulgt af klapsalver alle steder.

Det var en dejlig tid som jeg tit mindes med smil på læben…. hold da op, hvor kunne jeg bare imponerer folk, og hvor følte jeg mig dog bare rigtig hele tiden.

En af de større oplevelser for nogle år siden var mødet med den nu afdøde skibsreder Hr. Mærsk Mc-Kinney Møller. Det var til en frokost på Christiansborg, hvor jeg havde den store ære at sidde overfor skibsrederen.

Jeg havde en temmelig kraftig influenza undervejs den dag, min mave rumlede og min næse var temmelig stoppet.

Nogle få minutter efter vi har sat os komplimenterer Hr. Møller mig for at have modtaget Modersmålsprisen, og dèt var noget der varmede, specielt når det kom fra en SÅ imponerende og karismatisk mand… jeg kunne intet sige, men sad bare og smilede.

Der sker dog det uheldige, at bedst som jeg sidder og luner mig i roserne fra Danmarks mest magtfulde erhvervsmand, så blinker han til mig, og hvisker at jeg så sikkert med lethed kan sige:

”Rødgrød med fløde.”

Influenzaen banker i min krop og jeg kan mærke at det er tid til at pudse næse igen, og jeg nikker smilende til Hr. Møller og skal til at rejse mig, da han lynhurtigt rækker sin hånd ind over bordet og lægger den tungt på min.

Han fikserer mig med et stålfast blik, nikker anerkendende, og hvisker:

”Så lad mig høre Dem sige det Hr. Khader:”

Situationen er brændt ind i min hukommelse, og jeg får nærmest gåsehud ved at skrive disse linjer….men der sker det, at jeg rømmer mig…snuser kraftigt ind i min tilstoppede næse og siger:

”Rnød gnød mned Fnøde”

Sådan ser rødgrød med fløde ofte ud. Og det udtales "Rødgrød med fløde".

Sådan ser rødgrød med fløde ofte ud. Og det udtales "Rødgrød med fløde".

Alle griner, og jeg griner nervøst med, og mærker i det samme en muskeltrækning i min mave, og en saftig prut der virkelig vådter mine bukser, hvilket gør at jeg må grine endnu højere for at skjule mine skamfulde tårer.

Det var skrækkeligt… .men da latteren har lagt sig kigger Hr. Møller på mig og siger:

”Da dansk humor også er en ting De mestrer, så kan De blive hvad som helst, hvor som helst og når som helst Hr. Khader.”

Kære Stig G, den umiddelbare pinlige situation endte med at blive den bedste oplevelse i mit liv.

Også selvom min hustru med en klemme på næsen måtte klippe mine bukser af mig, da jeg kom hjem sent om aftenen… jeg husker tydeligt hvordan jeg tudbrølede.

Det havde jo været en kæmpe oplevelse, hvor jeg virkelig havde imponeret, men jeg var desværre også blevet fuldstændig hudløs mellem ballerne. Det kostede lige en uge på langs… en uge, hvor jeg hele tiden lå og kunne høre Hr. Møllers rosende ord i mine ører:

”Da dansk humor også er en ting De mestrer, så kan De blive hvad som helst, hvor som helst og når som helst Hr. Khader.”

Jeg var bare så glad og stolt og følte mig klar til at erobre verden!

Kort efter oplevelsen med Hr. Møller brød jeg med Det Radikale Venstre og stiftede Ny Alliance, jeg tænkte tiden var moden til det, og selv om jeg overhovedet ikke havde et eneste holdbart punkt på partiprogrammet, så gik det ret godt, indtil det så ikke rigtig gik alligevel…

Her et eksempel på et såkaldt partiprogram. Det bliver ofte præsenteret i sammenhæng med et partis politik.

Her et eksempel på et såkaldt partiprogram. Det bliver ofte præsenteret i sammenhæng med et partis politik.

Kæden hoppede af, da alle pludselig kunne se, at partiprogrammet havde store huller, og at ingen rigtig vidste hvilken fløj vi tilhørte. Og min tavshed overfor mine kolleger og journalisterne gjorde ikke sagen bedre… men hvad pokker skulle jeg gøre… jeg havde fuldstændig glemt alt om at det forbandede partiprogram skulle være i orden… og hvem vi ville pege på som statsminister, for den sags skyld.

Det gik jo så fint og alle var glade… Hr. Møller havde ret… jeg kunne vitterligt blive hvad som helst, når som helst og hvor som helst.

Siden skulle det så vise sig at gå støt ned ad bakke.

Kære Stig G.

Jeg ser nu, at jeg troede at jeg kunne imponere mig igennem det hele, men jeg kunne intet gøre…. jeg var fanget, og jeg ser i dag, at det var her, det hele begyndte.

Jeg følte mig pludselig bare helt vildt forkert.

Det var forfærdeligt, og noget der stadig den dag i dag kan holde mig søvnløs mange nætter.

I dag er jeg medlem af det Konservative Folkeparti, men ikke af folketinget. Jeg holder meget lav profil, og tænker det er bedst, som tingene er lige nu.

At være i opposition er jo alt andet end imponerende… og så er det svært at føle sig rigtig. Specielt nu, hvor den ene partikollega opfører sig mere underligt end den anden.

Da Venstres Søren Pind grinende altid kalder mig, ”den sorte plet på demokratiet”, når vi mødes, så kommer jeg nu meget sjældent på Borgen. Selv vil jeg i øvrigt mene at udtrykket: ”Den grå eminence” er mere mig, da jeg tit i det skjulte giver min partileder et godt råd med på vejen.

Sidste gode råd var omkring hans ører… Lars Barfoed har nogle mægtig store og meget flotte ører, men han har problemer med at holde dem rene… specielt i indre by, hvor forureningen ligesom farver den ydre del af øret sort, specielt når han spadserer.

Lars Barfoed har nogle mægtig store og meget flotte ører, men han har problemer med at holde dem rene.

Lars Barfoed har nogle mægtig store og meget flotte ører, men han har problemer med at holde dem rene.

Ved den lejlighed gav jeg ham en gave: Det var en vådserviet i i dyne-størrelse, som han dog nemt kunne folde ligesom de små rigtige vådservietter, og have i sin mappe. Den blev han meget glad for.

Udover denne ene succeshistorie, så må jeg tilstå at jeg ikke har meget at imponerer med.

Dog er jeg blevet bedre til at sætte ord på tingene, når jeg føler mig presset…. men desværre kan jeg overhovedet ikke få sat lyd på de ord…. når jeg prøver, så ender ordene med at galoperer rundt i hovedet på mig, hvor de så vokser og vokser til helt andre ord…. som jeg desværre meget tydeligt kan sætte lyd på… det er meget slemt og overhovedet ikke det mindste imponerende.

Lad mig komme med et eksempel:

Kære Stig G.

Vi er nogle gode gamle venner der mødes hver dag… eller… nå ja… vi er nogle stykke der mødes hver morgen… eller ok ok fair nok…. vi er mig og fire andre fremmede mennesker der står hver morgen og venter på bussen.

Vi kender ikke hinanden, men vi har dog det fællesskab at vi skal med linie 5 klokken 6.58.

Her den anden dag var bussen forsinket, så vi stod og ventede, og smilede til hinanden… eller det vil sige… jeg smilede til dem… indtil det så begynder at regne… RIGTIG rigtig meget. De andre bliver skidesure og begynder at brokke sig højlydt, og jeg kan mærke at jeg bliver presset igen.

Da jeg ikke har noget i mod lidt regnvejr, og gerne har en lille foldeud-paraply i min mappe til at imponerer folk med, hvis muligheden skulle opstå, så finder jeg glad paraplyen frem, og giver den til en mand der mangler.

Han smiler venligt til mig, og jeg kan mærke det letter indeni, men da han kort efter igen står og brokker sig over regnvejret og den forsinkede bus, så bliver jeg igen presset og forvirret, og beslutter mig for at bede dem om at falde lidt til ro, men da jeg skal til at åbne munden, begynder jeg pludselig at tænke på om jeg nu har fået låst hoveddøren…? Slukket kaffemaskinen….? og hvad med brødristeren….?

Jeg ænser slet ikke regnen, men står blot og bliver mere og mere fortvivlet over hvad jeg nu har glemt.

Da bussen kommer klokken 7.04 og de andre stiger ind, og bare SKÆLDER buschaufføren ud, så står jeg der på fortovet med min mappe i hånden… fuldstændig gennemblødt… mens jeg grådkvalt piber:

Linje 5, der var forsinket.

Linje 5, der var forsinket.

”Nej nej nej… I må ikke skælde den søde mand, med den pæne uniform og kasket, ud…. det er MIN skyld… Jeg er simpelthen bare HELT forkert.”

Buschaufføren smiler venligt til mig, men da jeg bliver stående ude af stand til at røre mig, trækker han bare på skulderen og smækker dørene i for næsen af mig og kører igen.

Kære Stig G

Hvorfor føler jeg mig hele tiden så forkert?

Og hvorfor er jeg fuldstændig ude af stand til at imponerer mine omgivelser?

Rigtige og velmente hilsener

Naser.

 

Kære Naser

Tak for komplimenterne og dit ærlige og meget velskrevne brev.

Der er ingen grund til ærefrygt. Vi er alle til for hinanden og du gør klogt i at skrive til mig.

Da du har læst brevene og mine svar, så ved du også nu, at det der kendetegner brevskriverne er at de alle har noget de kæmper med, og når de får svar, så skyldes det ikke om de er populære eller ej… det skyldes blot at de skriver.

Alle får svar. Og det gør du naturligvis også.

Kære Naser

Da Naser Khada møder Mærsk Mc-Kinney Møller tager hans liv tager en ganske anden drejning.

Da Naser Khadar møder Mærsk Mc-Kinney Møller tager hans liv tager en ganske anden drejning.

Du fortæller kort om din succes og karriere frem til den dag, hvor du møder Mærsk Mc-Kinney Møller, og dit liv tager en ganske anden drejning. Hvilket betyder at du i dag sidder med en fornemmelse af at være helt forkert, og ser dig ud af stand til at imponerer dine omgivelser.

Lad mig starte med det sidste først.

Jeg har naturligvis fulgt dig gennem de sidste ti år. Og jeg tilstår gerne min overraskelse, da du brød med Det Radikale Venstre, da jeg ikke var i tvivl om at du på et tidspunkt ville kunne have ledet det parti.

Siden har det derfor været med et vist vemod at jeg har, måtte se dig inkassere den ene lussing efter den anden… og en del af dem under bæltestedet…. sidstnævnte får mig til at tænke på din oplevelse med Søren Pind…men den vender jeg tilbage til.

Det har ikke altid været lige let for dig, men du har kæmpet, dog tilsyneladende ud fra en mindre heldig overbevisning… men det vender jeg også tilbage til.

Nu hvor du fortæller om dit møde med Hr. Møller, så giver tingene mere mening, og jeg vil rette fokus ind på denne frokost, hvor han giver dig indtryk af, at du kan blive til hvad som helst, når som helst og hvor som helst.

Jeg forstår godt hvordan ordene kunne tolkes som du tolker dem, men jeg ser også meget klart at det ikke er sådan de nødvendigvis skulle tolkes.

Nu skal du høre.

Det et menneske giver til andre mennesker er ofte det de selv mangler.

Du er sikkert lidt forvirret nu, men lad mig gå lidt dybere. Når et menneske mangler kærlighed, men ikke vil indrømme det, ser det straks det savn hos alle andre, og sådan er det med menneskets behov, hvis de ikke udtrykkes direkte, så udtrykkes de indirekte. Altid.

Hr. Møller har gjort det godt på sit område, men mon ikke, han indimellem også har tænkt tanken, at han kunne være blevet til en hel masse andet, hvis ikke han nærmest var født som skibsreder?

Det kan du godt være sikker på.

Det er nemlig sådan mennesket kommer videre, og i processen får formuleret sine egne behov, og løst sine indre konflikter, uanset stand og opvækst, og det er derfor også her vi finder løsningen på dine udfordringer.

Kære Naser.

Jeg oplever at du gør mange gode ting i dit liv. Ting der uden tvivl udspringer af et godt hjerte. Jeg oplever også at du tit er i forsvar og forsøger at oplyse hele verden om de løgne, onde tunger spreder om dig, men sidst og ikke mindst så oplever jeg, at du nærmest er besat af at imponerer folk, og derfor uheldigvis kan fremstå både desperat og ubegavet.

Denne Hr. Møller har sagt mange kloge ting gennem tiden, og at det lige præcis er den sætning han sagde til dig ved den frokost, så er den du tager til dig… det er på sin vis forståeligt, men det er også meget uheldigt, og jeg kan ikke lade være med at tænke på hvordan dit liv havde udviklet sig, hvis sætningen virkelig havde været ment til dig, og han så havde gjort sig den ulejlighed at tilføje:

”Men husk rettidig omhu Hr. Khader, rettidig omhu.

Men sket er sket. Du har dog stadig en mængde gode ting der definerer dig. Du er ærlig og har hjertet på rette sted, og det er slet ikke et skidt udgangspunkt… men du trænger til et kærligt mentalt spark bag i, hvis du forstår…

Du er ikke er en uintelligent mand.

Og derfor ved du også godt inderst inde at der er en kæmpe forskel på at være partimedlem og partileder, og i særdeleshed stifter af et nyt parti. Her er det at kunne imponere ikke nok.

Du vidste det allerede den gang, men da du ikke kunne sætte ord på det, og derfor handlede på de forkerte grundlag, så opstod følelsen af at du føler dig helt forkert.

Da din udfordring ligger er i behovet for at imponerer, og du ikke rigtig har, kunne gøre det i lang tid så spiller dine tanker dig et puds, og du havner i det man kalder en tankefælde.

Sådan kan en tankefælde nogle gange se ud. Dette er dog ikke et billede af Naser Khadas tankefælde, men der imod et billede fra Thor Mögers nuværende og aktuelle situation.

Sådan kan en tankefælde nogle gange se ud. Dette er dog ikke et billede af Naser Khadars tankefælde, men der imod et billede fra Thor Mögers nuværende og aktuelle situation.

En tankefælde der minder dig om alle de potentielle fejl du måske har begået siden du stod op.

En tankefælde som så bliver værre og værre indtil du er lammet af følelsen af, at være helt forkert…. en følelse der ikke er genkendt og bearbejdet hos dig, og derfor forfølger dig.

Men det tager vi fat på nu.

Kære Naser

Du er ikke forkert.

Det er dit store behov for at imponerer derimod.

Mit råd til dig er følgende:

Gå aktivt ind i politik igen… du skal ind på Christiansborg og sætte dig i respekt… men gør det stille… og ikke for at imponerer, men for at få folk som Søren Pind til at falde til ro, så du ikke fastlåses i følelsen af at være helt forkert.

Lad os tage udgangspunkt i dit eget behov for et mentalt spark bag i.

Søren Pind skal have en lussing, så glasøjet ryger!

Søren Pind skal have en lussing, så glasøjet ryger!

Når Søren Pind næste gange kalder dig øgenavne, så sørg for at I er alene to minutter efter, og giv ham så en lussing, gerne så glasøjet flyver, og når han kravler rundt efter det, så vil det være meget fint, hvis du kan finde så meget vrede frem i dig, at du losser ham hårdt bag i… men husk… rettidig omhu… ingen må se det…. det har aldrig fundet sted.

Du skal ikke imponere for at imponere, du skal lade dine handlinger tale sit eget sprog, og huske at ikke alle skal imponeres. Nogen gange kan det være en fordel at sætte hårdt mod hårdt.

For i andre situationer at imødegå tankefælden om at du er helt forkert, så vil jeg give dig en sætning, du skal bruge, når du føler dig presset, og kan mærke tankefælden nærme sig.

En sætning der med det samme vil sætte sig i dig, og præge dine handlinger…sætningen er denne:

Jeg er Naser Khader, på sigt den sande leder af Det Konservative Folkeparti. Hvil i dette.

Jeg ønsker dig god vind fremover og et succesfuldt liv, hvor du vil opleve en følelse af at være helt rigtig, og hvor du lever i overensstemmelse med dine værdier.

Bedste hilsener

Stig G

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=5289

Skrevet af d. 15. oktober 2012. Tilhører sektionerne: Danmark, Politik, Stig G's brevkasse, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes