Lars Løkke, Midlertidig Ikke Længere Fungerende Statsminister (MILFS)

De kendtes brevkasse og Stig G hjælper denne uge Lars Løkke. Lars Løkke bekymrer sig om grå stær og ser frem til snart at blive statsminister igen. Men brevet beretter om, at vejen ikke er lutter lagkage.

Venstres formand og leder af oppositionen Lars Løkke Rasmussen skriver følgende:

 

Kære Stig G.

Det er min klare opfattelse at du står Fader til alle gode ting her i tilværelsen.

Din tilstedeværelse blandt os giver jeg skylden for at OECD på baggrund af en omfattende undersøgelse sidste år kunne give den danske befolkning betegnelsen:

Verdens lykkeligste folkefærd.

Jeg tænker det må stå soleklart for enhver, at du gør alt mindst ti procent bedre alene ved din mentale tilstedeværelse, og at du så misundelsesværdigt beskedent samtidig bær en prangende kanon i bukserne. Det er blot med til at understrege dit format.

Du er en sand Helt for mig.

Det er også derfor jeg har et billede af dig stående på mit skrivebord herinde på Christiansborg, og mellem os…nogen gange når jeg kigger på dit billede….og ser dig lige ind i dine klare blå øjne… så kan jeg kortvarigt høre et smukt englekor… hvilket fylder mig med en sjælero, som jeg ikke rigtig har haft siden min ”sociale deroute”… ja, det er hvad jeg kalder min midlertidige rolle som Leder af oppositionen, når jeg er alene.

Men lad mig komme til sagen.

Modelfoto. Lars Løkke så hurtig efter valget, at han skulle være den store samlende faderfigur for oppositionen. Modelfotoet viser en faderfigur.

Modelfoto. Lars Løkke så hurtig efter valget, at han skulle være den store samlende faderfigur for oppositionen. Modelfotoet viser en faderfigur

Jeg synes mine år i statsministeriet er fløjet af sted, og da vores regering ikke blev genvalgt var jeg udmærket klar over, at formandskabet i Venstre og min nye rolle som leder af oppositionen ikke helt ville være det samme. Jeg så dog hurtigt vigtigheden i at tage styringen, og være den store samlende faderfigur for oppositionen. Jeg er med andre ord gået 100 procent ind i rollen som oppositionsleder, for den vej rundt at sikre mig den nødvendige opbakning, når det uundgåelige valg udskrives, og jeg ikke er længere er:

Midlertidig Ikke Længere Fungerende Statsminister.

Ja, det er min nye titel, og den holder jeg fast i.

Det er dog ikke alle der respekterer mit valg… kære Stig G… du vil næppe tro det… men de fleste journalister… ok… ALLE jornalister… fastholder at kalder mig for forhenværende Statsminister, når de henvender sig for et interview.

I starten lavede jeg en ”Birthe Rønn Hornbech”… jeg var helt tavs og kiggede surt den anden vej… men så tabte de bare interessen og spurgte en anden… indrømmet… det gjorde sgu lidt ondt.

I dag leger jeg derfor med når de titulerer mig på den måde, og giver dem det de gerne vil have.

Hvilket i øvrigt falder fint i tråd med min meget åbne og omsorgsfulde tilgang til kollegerne fra de andre partier i oppositionen.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at alle skal bakke mig op når der udskrives valg. Alt.

I det daglige tager jeg altid min del af slæbet. Jeg er ud af en stolt arbejderfamilie og er meget flittig, og tør godt sige mere flittig, end nogen oppositionsleder vist har været tidligere.

Da jeg ved at alle har en form for akilleshæl, en lille ting, som de aldrig har lært at håndterer på en civiliseret facon, så er jeg også her den der går ind og hjælper dem, så ingen taber ansigt.

Pia Kjærsgaard klapper Lars Løkke på hovedet, når han ridderligt husker hendes ting. Her klapper hun godt nok sig selv på hovedet, men det er desværre det eneste billede i arkivet, hvor hun da trods alt klapper et eller andet.

Pia Kjærsgaard klapper Lars Løkke på hovedet, når han ridderligt husker hendes ting. Her klapper hun godt nok sig selv på hovedet, men det er desværre det eneste billede i arkivet, hvor hun da trods alt klapper et eller andet.

Som eksempler kan jeg nævne, at Pia Kjærsgaard altid glemmer sine briller og taske på kontorerne, når vi holder møder. Og her er jeg altid den der, i stedet for at minde hende om det, simpelthen på en galant måde der vil være en ridder værdig, henter effekterne til hende, hvilket er noget jeg kan mærke hun sætter pris på… hun skær i hvert fald ansigt på noget der ligner en lidt charmerende måde, når hun med taknemmeligt missende øjne klapper mig på hovedet.

Partiformanden for de Konservative Lars Barfoed giver jeg også en hånd med på vejen. Han glemmer tit hvad han skal sige, og derfor holder vi ofte en fem minutters gangpassiar inden han skal på, hvor jeg benytter lejligheden til at skrive et talepapir til ham, med et par stikord, så han får det hele med.

Vores egen Bertel Haarder hjælper jeg også.

I gennem mange år har jeg på daglig basis puttet en lille smule beroligende i hans kaffe, så han vedbliver at være den søde og rare mand, og ikke den rasende galning, som den danske befolkning tidligere har oplevet…. han kan til tider være ualmindelig selvhøjtidelig… men når han har fået lidt beroligende, så er han en ganske rar mand, selvom han skriver nogle forfærdelige lejlighedssange, der overhovedet ikke hænger sammen.

Men alt er ikke lutter lagkage, som man siger.

Alt er ikke lutter lagkage, mener Lars Løkke.

Alt er ikke lutter lagkage, mener Lars Løkke.

Søren Pind, som af og til udtaler sig lidt bramfrit, og derfor kan have glæde af at fjerne opmærksomheden fra sig selv, hælder indimellem et lille skvat af energidrikken Red Bull i Bertels kaffe, hvilket gør ham fuldstændig sindssyg og komplet utilregnelig. Og forleden resulterede det i at han endte med at klappe Ammitzbøll sådan en på skallen ude på toiletterne.

Det var meget uheldigt.

Bertel slog Ammitzbøll så hårdt, at den lille fyr stadig nu, er par uger senere, ikke evner at gå lige…heldigvis har han en svag drejning mod højre, så intet er så skidt at det ikke er godt for noget.

Det ser dog ud til at de har fundet hinanden igen. Forleden så jeg Ammitzbøll gå rundt med noget der lignede en kongekrone i papir, og han fnisede og hoppede kækt, når Bertel Haarder grinende gik lige bag ham og nev ham i røven.

Som du ser, er tonen i oppositionen meget hyggeligt, og gør at vi stadig, trods denne sociale deroute, kommer rigtig godt ud af det med hinanden, og vil være klar når der udskrives valg igen.

Kære Stig G

I politik ved man aldrig hvem man får brug for, så selv Kendispartiet Liberal Alliance gnider jeg med hårene.

Anders Samuelsen der kan være lidt af et hidsigt gemyt, er egentlig ganske hyggelig, når blot man hilser venligt på ham. Det skal man til gengæld også huske. Hvis man vil undgå ridser i bilen eller et stykke papir på ryggen, hvor der står:

”Ja, jeg er en lille tyk mand, og hvad så?”

Men sådan er det med de fleste af hans kendte partikolleger. De er jo vant til at blive set og hørt, og rost i lange baner, og tåler ikke rigtig kritik og at blive ignoreret.

Men også her er jeg meget opmærksom.

Joachim B. Olsen, den stakkels mand, har i fem minutters fortrolighed fortalt mig, at han grundet sit store fokus på sin sportsgren aldrig har lært at tørre sig selv rigtigt, når han har været på toilettet. Da jeg kunne mærke det var noget der gik ham meget på lavede vi den lille aftale, at han bare skal fløjte, når han er færdig. Så det gør han, og som den sportsmand han er, så har han investeret i en rigtig dommerfløjte, som han bær stolt i en snor omkring halsen.

Det med Joachim er dog noget jeg bitterligt fortryder.

Joachim B. Olsen får hjælp til ... noget bagi....? Eh.... Ok.

Joachim B. Olsen får hjælp til ... noget bagi....? Eh.... Ok.

Han er jo en stor mand og spiser som en hest, og fløjter derfor flere gange om dagen. Men ok, er ord er et ord, og da jeg ved jeg måske får brug for hans opbakning en dag, så finder jeg troligt mine gule gummihandsker frem fra min mappe, når han fløjter, og jeg kan mærke det virker. Han virker meget meget tryg og afslappet i mit selskab.

Når jeg kommer ud til ham, sidder den store dreng glad på potten og råber:

”Hej lille Lars, ja, så er jeg sørmer færdig… igen.”

Og mens jeg står og tørrer løs… og det kan godt tage sin tid, da han har en tendens til virkelig at møge sig til… så griner han bare bøvet, mens han kigger over skulderen, og slår en ordentlig brandskid der runger længe mellem de kolde flisevægge, og får mine ører til at hyle som efter en rockkoncert, mens han på dreven jysk siger:

”Jaaa, lille Lars, dem der ondslipper dem skyy`er vi.”

Som en lille hentydning til at hans store ønske om en Ministerpost med integration som område, når jeg indtager statsministeriet igen. Jeg smiler som regel bare indforstået, og går ind på toilettet ved siden af og kaster op.

Jeg må blankt erkende at jeg håber på et VKO-regeringssamarbejde igen, da Joachim, mildt sagt, har nogle temmelig vidtløftige ideer til en reorganisering af vores flygtningelejre…. eller fangelejre, som han fastholder at kalde dem.

Mellem os to så er han ikke helt rask… men hvad kan man gøre… han er valgt… folket har talt… og her på Borgen tæller alle som en.

Ovenstående er dog ikke det værste.

Her forleden var Søren Pind og jeg i snapstinget for at få lidt frokost, og da vi får sat os ned, kommer Villy Søvndal, det pæne menneske, forbi vores bord, og hilser jovialt med ordene:

”Velbekomme Lars, Midlertidig Ikke Længere Fungerende Statsminister.”

Han smiler derpå til nogle af Enhedslistens medlemmer der sidder tæt på, og går ud af snapstinget, mens Johanne Schmidt-Nielsen og hendes røde lømler, slår sig på lårene af grin, og pifter og jubler:

”HEY… er der nogen der set nogle lækre MILFS i nærheden?”

Søren Pind bliver meget rød i hovedet og kigger ned i tallerkenen, og jeg kigger bekymret på ham, og spørger hvad der var galt…men får ikke noget svar…lidt senere på dagen drejer jeg samtalen ind på episoden i snapstinget…men igen bliver han mut og rød i hovedet…og mumler noget omkring min nye titel, og beder mig google ordet: MILF, når jeg kommer hjem.

Milfs
Milfs

Som sagt, så gjort.

Da familien sover sødt omkring 23, går jeg ind på mit kontor og tænder pcèn, jeg skriver: MILF og taster søg….

Seks timer senere er fuglene er begyndt at fløjte udenfor, og det flimre stærkt for mine øjne, da jeg temmelig udmattet knapper mine bukser og slukker pcèn.

Kære Stig G

Tror du jeg kan have fået grå stær?

Og kan jeg blive statsminister igen, hvis jeg bliver blind?

Mange hilsener

Lars Løkke Rasmussen

Midlertidig Ikke Længere Fungerende statsminister.

 

 

Kære Lars

Tak for komplimenterne og dit ærlige og meget velskrevne brev.

Du fortæller mig omkring din nuværende rolle som leder af oppositionen, og dine tanker omkring et fremtidigt regeringssamarbejde, som du nu forsøger at gøde jorden til.

Du nævner din nye selvopfundne titel: Midlertidig Ikke længere Fungerende Statsminister, samt en oplevelse i snapstinget og medfølgende google søgning der har gjort dig i tvivl om hvorvidt du har fået grå stær med muligvis medfølgende blindhed.

Lad mig starte med det sidste først.

Du har ikke grå stær.

Dine øjne er sandsynligvis blevet overanstrengt af arbejdet ved skærmen, og jeg tænker en lille gåtur i Græsteds grønne natur vil få dine øjne til at slappe af igen, og din flimren vil forsvinde. Overanstrengelsen vil blive afløst af et velbehag, og dit normale syn vil stille og roligt falde på plads igen.

En lille gåtur i den grønne natur vil få Lars Løkkes øjne til at slappe af igen.

En lille gåtur i den grønne natur vil få Lars Løkkes øjne til at slappe af igen.

Med ovenstående på plads kan vi koncentrere os om det væsentlige, nemlig det jeg ser som din mentalt helt store udfordring, din nuværende status som leder af oppositionen, og dine tanker og handlinger her.

Dit brev leder mine tanker hen på en af de gamle græske myter, myten om Sisyfos.

Sisyfos er i græsk mytologi en helt og konge af Korinth, søn af Aiolos og Enarete. Han var dømt til i evig tid at rulle en sten op ad en bjergside, og hver gang han næsten er ved toppen, ruller stenen fra ham og ender ved bjergets fod, hvor han så må begynde forfra igen.

Sisyfos har lagt navn til sisyfosarbejde, der betegner en håbløs opgave, som aldrig får en ende.

Med det i mente vil jeg gerne fortælle dig lidt omkring: Fokus.

Alt drejer sig om fokus her i tilværelsen, og det er vigtigt at du som menneske tør definerer dit mål, og ikke er bange for at dele det med andre, og gøre de ting der er nødvendige, men det kan ikke stå alene.

Du skal også huske at spille spillet på dets præmisser, hvilket er en meget vigtig forudsætning for at holde det korrekte fokus, og realiserer dine drømme.

Sisyfos har lagt navn til sisyfosarbejde, der betegner en håbløs opgave, som aldrig får en ende

Sisyfos har lagt navn til sisyfosarbejde, der betegner en håbløs opgave, som aldrig får en ende

Når jeg læser dit brev er jeg ikke i tvivl om at du forstår vigtigheden af at holde fokus, og dermed er du formentlig tættere på dit mål end du selv er klar over, med mindre du falder i den fælde der hedder at please alle andre i din higen efter opbakning, og glemmer at spille spillet, og dermed forvandler dine handlinger til et Sisyfosarbejde.

Kære Lars

Du er ikke længere Statsminister, men du er leder af oppositionen og den respekt og det omdømme man kan tillægge den rolle ligger meget præcist i den person der bestrider erhvervet.

I skrivende stund er det dig.

Du bør være opmærksom på at den rolle man tildeles defineres af ens handlinger, og da politik befolkes af magtmennesker vil en hjælpende hånd sjældent blive set som en stærk handling der giver respekt, men snarer som en kåd hund der trygler efter kærlighed og accept.

Og selvom det kan være kært, når det er en hund der gør det, så er det ikke en rolle der er en statsminister værdig, og som i sidste ende vil fører dig frem til målet. Omvendt vil det i tilfælde af at der udskrives valg stille dig i en situation, hvor ingen vil se dig som kandidat til statsministeriet.

Du vil måske misforstå ovenstående som at man ikke skal hjælpe sin næste. Og intet kan være mere forkert. Du skal bare ikke udelukkende basere din dag på gode gerninger, men huske at det handler om politik, og derfor passe dit arbejde, og hele tiden have for øje at rykke magtbalancen lidt mere til din fordel, og vigtigst af alt…så skal du lade folk komme til dig…. og når de kommer, vil du hjælpe dem med at hjælpe sig selv

De skal motiveres, og når de lykkes med opgaverne, vil du høste en usagt taknemmelighed og respekt, der meget nemt vil sikre dig en plads i statsministeriet, skulle den tid komme.

Chilipeber på handskerne er måske Lars Løkkes middel til at komme videre.

Chilipeber på handskerne er måske Lars Løkkes middel til at komme videre.

Som et tip skal du næste gang Joachim B. Olsen fløjter, sørger for at dine gummihandsker er smurt godt ind i frisk chilipeber… og du vil se en Joachim, der på en rekordtid der vil være en OL-guldmedalje værdig, snart lærer at klare sig selv på toiletterne, og du vil huske at rose ham efterfølgende.

Når Pia Kjærsgaard næste gang glemmer sine briller og med missende øjne spørger dig om du har set dem. Vil jeg mene du igen kan vende tingene til din fordel ved at gøre din stemme dyb og sige:

”Lars ær igge tel stede, Fru kjærsgaard… jeg hetter Mohammed… ska` vi danse?”

Med hensyn til Lars Barfoed, så viser historien os, at der er så hyppigt et formandsskifte hos de Konservative, at du med din hjælp snarere hindre en naturlig udvikling, end du sikre dig opbakning.

Som med de konservative er det også med Bertel Haarder og Simon Emil Ammitzbøll.

Kære Lars

Du oplever ikke en social deroute, du oplever blot en udvikling i livet, og det er vigtigt at du følger denne udvikling, og for at holde dit fokus kan følgende sætning være en hjælp:

Tabere har en forklaring. Vindere har en plan. Hvil i dette.

Jeg ønsker dig held og lykke fremover, hvor gummihandskerne i din mappe vil være afløst af selvrespekt, og du vil gå med rank ryg og lede oppositionen som en statsmand.

 

Bedste hilsener

Stig G

 

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=5254

Skrevet af d. 8. oktober 2012. Tilhører sektionerne: Politik, Stig G's brevkasse, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes