Frank Hvam: Jeg var en skøge

Brevene fylder ganske godt efterhånden, og bare rolig, alle får svar. Mange er dem er dog hilsener fra komikeren Frank Hvam, der langt om længe har fået formuleret et interessant spørgsmål, og lyder som følger:

Hej Stig G

Jeg skriver til dig fordi jeg ikke kan lade være.

Jeg vil gerne sige tak fordi du er her, det er meget trygt og dejligt, og ikke mindre nu, hvor jeg desperat har brug for et godt råd, svar eller et af dine øjenåbnende spørgsmål, da jeg virkelig er kommet på dybt vand. Hør engang:

En clairvoyant fortalte mig forleden at jeg tidligere har levet to liv i Paris; et som adelig kvinde, og et som skøge.

Nu er jeg jyde, og ved jeg ikke helt om jeg tror på den slags, men mine facader var nede grundet en vis mængde alkohol, så jeg lyttede opmærksomt, og mærkede hvordan det løb mig koldt ned af ryggen… der var noget sagde mig hun havde ret… og jeg følte mig fuldstændig klædt af.

I dagene efter slog jeg det hen, men ved nærmere eftertanke har jeg måtte indse, at jeg siden jeg var barn, uden nogen synlig årsag, har været dybt frankofil og jeg føler samtidig, at jeg i meget høj grad rummer begge de nævnte kvindetyper. Men ironisk nok er jeg denne gang født som mand, men dog opkaldt Frank, og det kan, som jeg ser det nu, ikke være et tilfælde.

Om jeg har levet de tidligere liv er svært at sige, men sikkert er det at der er mange ting der går igen i min tilværelse, og som måske bekræfter ovenstående eller blot ganske enkelt er simple tilfældigheder, hvis man vælger at anskue tingene fra den vinkel. Lad mig alligevel give dig et par eksempler på de ting der på en eller anden måde bekræfter Clairvoyantens oplysninger.

Da jeg værner en del om mit privatliv vil det måske være ny viden for de fleste, dog næppe for dig, at jeg er ret forfinet med hvad jeg spiser og omgiver mig med. Dansk mad giver mig øjeblikkelig kvalme, og når jeg ser en pølsevogn stå på gaden får jeg lyst til at skrige: ”Merde” og med en knyttet næve løftet, spytte efter den, som jeg altid gjorde den gang jeg ikke var kendt.

På samme måde har jeg det med et rodet køkken og et ikke pertentligt hjem. Begge dele har mange gange fyldt mig med så kraftigt et ubehag, at jeg har ofte set mig nødsaget til at forlade et selskab før jeg har afleveret værtindegaven.

Jeg sætter pris på at ting er store og flotte, og at ens hjem, specielt køkkenet, udstråler god kvalitet og ordenssans, og rummer mad af en vis standard. Som et eksempel mere kan jeg nævne, at jeg finder stor nydelse i det franske køkken. Vin, ost, baguette og croissanter nyder jeg nærmest dagligt, ligesom lækkerierne frølår, foie gras, samt favoritten escargots virkelig bringer mig en nydelse og en smag, der holder i flere dage, når jeg undlader at børste tænder, og blot tøffer rundt i en af mine to biler, begge af mærket citroën, mens jeg smasker højlydt nydende for mig selv.

Hjemme i privaten kalder jeg ofte min kæreste for Madamme, og det giver mig en nærmest uanstændig lækker, og på en underlig måde også velkendt, varm følelse i kroppen, når hun med ordene ”au revoir prostituèe” nonchalant smider en plovmand på sengen, inden hun stikker mig en syngende lussing, og tager på job om morgen.

Efter besøget hos clairvoyanten har mine tanker kredset. Og jeg oplever at jeg spørger mig selv gang på gang, om jeg virkelig både kan have været adelig og en simpel skøge.

Men jeg finder aldrig svaret, men ender altid fuldstændig forvirret og frustreret, mens jeg ryster på hovedet og retter på min gode gamle ”Viva la France” kasket fra gymnasiet, som jeg langt om længe kan bruge igen nu, hvor Klovn optagelserne er slut.

Jeg kan godt fortælle dig, Stig G, at få kasketten på igen var ligesom at møde en god gammel ven. Og du skal vide, at skrive dette brev til dig, giver mig præcis samme følelse. Det er rart få sat ord på mine tanker velvidende at du vil tage mig alvorligt, og meget sikkert vil kunne give mig svar på følgende:

Har man flere liv? Og hvis ja, er det så sandsynligt at jeg både kan have været adelig og skøge? Og hvis ja til det, hvorfor så dette spring mellem eksistenser? Og hvorfor er jeg så komiker i dag?

Au revoir mon ami

Frank(rig)

p.s.

( Som du ved, laver jeg kassen lige for tiden, derfor den nye underskrift. Jeg synes det var en god joke, men ser nu med en vis væmmelse, at det blot kan være endnu et af disse tegn der bekræfter clairvoyantens ord. )

 

Kære Frank

Tak for komplimenterne og dit ærlige og meget velskrevne brev.

Du spørger om flere ting, lad mig lige ridse op:

Har man flere liv? Og er det sandsynligt at du både kan have været adelig og skøge? Og hvorfor dette spring mellem eksistenser? Og slutteligt, hvorfor er du så komiker i dag?

Det du taler om her, uden at sætte det præcise ord på det er: Reinkarnation.

Din eksistentielle udfordring, som du formulerer her gør, at jeg vil undlade brugen af metaforer. Jeg tror du er bedst tjent med en mere detaljeret udredelse, der dog slutteligt ender ud i et klart svar.

Det ligger helt fast at mange forskere gennem tiden har indhentet oplysninger om tidligere levet liv, og at disse er uafhængig bekræftet i alle detaljer. Da vi ikke alle kan blive præsidenter, rockstjerner og lignende, så kan du og jeg kan sagtens være enige om, at voksne mennesker med en livlig fantasi vil kunne opfinde forskellige forestillinger om et tidligere og mere spændende liv, der kunne fjerne deres opmærksomhed fra det liv de lever i dag, og som måske ikke har udviklet sig som de havde håbet på. Jeg regner ikke dig for at være i denne kategori, da du umiddelbart virker ganske harmonisk, hvis vi lige ser bort fra din fysiske fremtoning… men den vender jeg tilbage til.

Det interessante ved oplysningerne forskerne har indhentet er at de er baseret på oplysninger fra børn i fem til otte års alderen. Jamen har de ikke fantasi, kunne man spørge sig selv? Og her er svaret, jo, helt bestemt, men næppe i en grad der gør at de kan fortælle om et tidligere liv på den anden side af jordkloden, og som ved nærmere eftersyn i mange tilfælde viser sig at passe beskrivelsen ned til mindste detalje.

Så mit svar på dit første spørgsmål er: Jo, naturligvis lever vi flere liv.

Hvilket bringer mig videre til dine tre sidste spørgsmål, som jeg vil forsøge at besvarer samlet.

Hvorvidt de forskellige liv har en rød tråd eller er meget forskellige er jo en ganske en anden sag. Da reinkarnation ikke er klart beviseligt, men alligevel umuligt at forklejne grundet de mange undersøgelser, så ved man ikke meget om det helt konkret. Visse ting er dog givet. Vi har alle en bevidsthed, og ingen ved hvor den kommer fra og om den forsvinder, når vi dør.

I tanken om reinkarnation tror man på at en Universel Bevidsthed er til stede, og at det er sådan for os alle sammen. Det handler om at blive et med den Universelle Bevidsthed. Det er en konstant udvikling, der gradvis fører os ‘hjem’ til det ultimative erkendelses-mål, den højeste åndelige modenhed, som afslutter læreprocessen og genforener os med den Universelle Bevidsthed, hvilket groft sagt betyder evnen til at føle permanent, uselvisk kærlighed til alt levende og derved frigøre os fra bindingerne til den materielle verden. Denne eksistensform er grundtonen i den Universelle Bevidsthed, en slags bølgelængde, som vor egen bevidsthed langsomt, men sikkert genkender som sin oprindelse og indstiller sig på gennem mange liv med lidelser, erfaringer og erkendelser. Når vi har nået dette mål, kan vi hvile, indtil vi igen drives af behovet for at opleve vor egen modsætning, og kredsløbet begynder forfra.

Jeg håber ikke jeg har tabt dig, men her ligger er svarene på, hvorvidt du både har været adelig og skøge, samt hvorfor dette spring mellem eksistenser sker. Svarene er et klart ja, til det første og en god nyhed til nummer to. Du har nemlig lært alt hvad du kunne i dit første liv og har derfor søgt din modsætning i det andet for at lære på ny, og dermed gøre din egen bevidsthed endnu mere hel, og dermed er svaret også givet til spørgsmål nummer tre.

Dine spring mellem eksistenser vidner om at du er dygtig til at leve dine liv, men det er en mulighed at din bevidsthed endnu er så grovkornet, at du bringer ting fra tidligere liv med ind i det næste, og at denne udvikling vil fortsætte. Indtil du ikke medbringer ting, men blot følelsen af total accept af alle eksistenser.

Efter denne gennemgang vil jeg nu se lidt på dig og din fysiske fremtoning.

Det står her meget klart for mig, at du ikke kun viderebringer ting fra tidligere liv mentalt. Lad os tage tingene fra toppen.

Du har et temmelig stort hoved, og her tænker jeg ikke på dit ansigt, men mere faconen på dit hoved. Det er stort og bredt, og ganske fyldigt, hvilket også er den store årsag til at dit ansigt ligesom lader til at imploderer eller falder ind i sig selv under skyggen, når du har kasket på.

Dit ansigt afsløres dog alligevel ved den pudsige blanding af et rimeligt markant kæbeparti, der dog desværre ret uelegant flankeres af en overlæbe, der ved første overkast signalerer overbid, men ved nærmere eftersyn tilsyneladende blot hænger lidt.

Jeg vil her gerne indskyde, at du ikke er skabt til at gå med kasket, men da der i ældre tid har været en del indavl i de adelige slægter, den del der skulle viderefører slægten offentligt, så kan jeg sagtens se dig for mig med en krone eller et diadem på. Det ville sandsynligvis klæde dig.

Du ikke er udpræget mandig fysisk. Dine skuldre og brystkasse går an, og at du er svajrygget er egentlig ok, det ses hos begge køn. Hos kvinder er det dog nemmere at accepterer, da det, i nogle tilfælde, kan gøre deres røv en del frækkere når de går, men det var et sidespring.

Det der slår mig mest er dine umiddelbart meget fødedygtige hofter, din lille topmave samt dine kvindagtige ben, der i dag giver dig en pudsig gang, men sammen med din svajryggethed og iført et par høje hæle, meget sikkert, i et tidligere liv, har gjort dig ganske populær hos det modsatte køn.

Min erfaring siger mig, at du ikke bevidst har tænkt over de kropslige fakta, men jeg ved at du ubevidst har noteret dig det, og det lagt sammen med din binding til Frankrig, din hang til luderlege, samt clairvoyantens oplysninger er den helt store årsag til, at du i dag søger svar.

Alt handler nemlig i bund og grund om bevidsthed, både i dette liv og i de næste.

Mit råd til dig er at du skal slippe din binding til Frankrig, det gælder også luderlegene…og nærme dig en accept af, at begge er en del af dig, men også indse at det hører en anden tid til.

Du bør fremover ikke stille dig selv andre spørgsmål end dette:

Hvordan kan jeg blive den bedste Frank Hvam?

Du skal herefter give dig tid til at mærke godt efter, og du vil se, at nye ting vil dukke frem. Ting du ikke har oplevet endnu. Nye erfaringer der skal høstes. Med andre ord: Du har nyt liv der skal leves.

Kære Frank.

Vi lever igen og igen og igen og døden er blot et lidt dybere åndedrag. Hvil i dette.

Jeg ønsker dig held og lykke med mange flere vel-levede og bevidsthedsudvidende liv.

Bedste hilsener

Stig G

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=5125

Skrevet af d. 20. august 2012. Tilhører sektionerne: Kendte, Samliv, Stig G's brevkasse, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes