Kofi Annan skal mægle i Vejlegårdssag

Den tidligere generalsekretær i FN, Kofi Annan, har tilbudt sin assistance i forsøget på at nå en løsning i den verserende konflikt mellem restaurant Vejlegården og 3F. Begge parter, der tidligere har forsøgt at nå til enighed på egen hånd men uden resultat, hilser tilbuddet velkommen.

Efter flere måneders konflikt, blokader, trusselsbreve og hærværk, og hvor beskyldninger om mafiametoder og løndumping er fyget gennem luften, er en løsning måske på vej i striden mellem Vejlegården og 3F.

Kofi Annan har tilbudt sig selv som konfliktmægler. Han skal sidde med ved forhandlingsbordet, ved fredsforhandlingerne, som skal finde sted Lørdag den 17. august, et hemmeligt sted i Lunderskov.

Både 3F og Vejlegården hilser tilbuddet velkommen, men har ikke yderlige kommentarer.

Inspireret af Star-Wars
Ifølge AndePostens kilder er Kofi Annan meget inspireret af Star-Wars. Han vil med al sandsynlighed forsøge at overbevise 3Fs formand Poul Erik Skov Christensen og ejeren af restaurant Vejlegården Amin Skov Badrbeigi om, at de er far og søn. Kofi Annans bedste trumfkort skulle angiveligt være at de begge hedder Skov.

Som i Star Wars kunne der i Vejlegårdssagen være tætte familiære bånd, der kan forsone konflikternes parter Poul Erik Skov Christensen og ejeren af restaurant Vejlegården Amin Skov Badrbeigi.

Som i Star Wars kunne der i Vejlegårdssagen være tætte familiære bånd, der kan forsone konflikternes parter Poul Erik Skov Christensen og ejeren af restaurant Vejlegården Amin Skov Badrbeigi.

Konfliktmægler Kim Holm Ørnstrup mener, at der kan være gode chancer for at Kofi Annans taktik kan lykkedes.

”Jeg har tidligere brugt dette trick med succes og det kan være yderst effektivt at give parterne indtrykket, at de er far og søn eller mor og datter. Blod er trods alt tykkere end vand og folk bliver meget mere samarbejdsvillige, hvis de tror de er i familie. Sammenfaldet ved at de begge hedder Skov og den aldersmæssige forskel giver virkelig Kofi Annan noget at arbejde med”, lyder det i en vurdering fra konfliktmægleren.

Større chancer for fred i Mellemøsten
I NATO spår man ikke Kofi Annan store chancer for at opnå fred mellem de stridende parter.

Generalsekretær i NATO Anders Fogh Rasmussen siger således til AndePosten:

Anders Fog (her ved en begivenhed, hvor han selv er på mærkerne) afviser, at Kofi Annan kan få held med mæglingen.

Anders Fog (her ved en begivenhed, hvor han selv er på mærkerne) afviser, at Kofi Annan kan få held med mæglingen.

”Der er større chancer for at jeg opnår fred i hele Mellemøsten. Der er faktisk også større chancer for at jeg begynder at blinke med øjnene mere end 3 gange i timen, end at Kofi Annan får en fredsaftale mellem Vejlegården og 3F i hus”.

Mulig Nobelpris
Ifølge kilder tæt på Kofi Annan, skyldes hans store engament i Vejlegårdssagen udsigten til at kunne få endnu en Nobels Fredspris.

Kofi Annan har tidligere modtaget prisen i 2001.

”Da han fik sin Nobelpris tilbage i 2001, blev han simpelthen så glad og stolt. Han pudsede den hver dag. Men under en flytning for 5 år siden blev den desværre væk. Jeg tror simpelthen, at den blev kørt på genbrugsstationen ved en fejl. For hvert år der er gået siden, er han blevet mere og mere besat efter at få en ny pris og har derfor taget imod den ene håbløse opgave efter den anden. Nu kaster han sig så ud i Vejlegårdssagen, som nok er det mest håbløse projekt, han til dato har kastet sig ud i”, siger Kofi’s kone Nane Maria til AndePosten.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=5105

Skrevet af d. 14. august 2012. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes