Fyn bliver ny nationalpark for trolde

Troldeforskere og politikere mener, at der skal skabes yderligere gunstige betingelser for trolde. Fyn er derfor udset til en kommende nationalpark for trolde.

Bestanden af trolde er vokset eksplosivt siden en totalfredning i 1984. Det anslås nu at være ca. 8000 ynglende troldepar i Danmark. De mange trolde og mangel på habitater har betydet, at det oftere og oftere kommer til sammenstød mellem mennesker og trolde. Sammenstød som tit ender med dødelig udgang. Alene i 2011 blev 658 danskere dræbt af trolde. Netop derfor vægter troldeforskere og politikere at der skabes yderligere gunstige betingelser for troldene, hvor de kan leve i fred.

Levesteder skal genoprettes
Ifølge den danskfødte troldeforsker Bianca Tecza, der er daglig leder af Norsk Trolde Institut i Trondheim, så er den bedste løsning på Danmarks problemer med trolde at genoprette troldenes naturlige levesteder.

Bianca Tecza, daglig leder af Norsk Trolde Institut i Trondheim.

Bianca Tecza, daglig leder af Norsk Trolde Institut i Trondheim.

”For blot 350 år siden var Danmark et klippefyldt landskab, meget lig Norge. Men i takt med at Danmark udviklede sig til et landbrugsland, blev alle klipper og bjerge sprængt bort og troldene blev ofte slået ihjel på brutal vis. Siden er troldene blevet totalfredet, men pga. af mangel på naturlige levesteder har de som oftest boet i grusgrave, affaldscontainere, kloaker og under broer. Hvis man genoprettede troldenes naturlige levesteder i Danmark vil man stort set kunne undgå sammenstød”, fortæller Bianca Tecza til AndePosten.

Fyn skal være nationalpark for trolde
Miljøminister Ida Auken vil til efteråret fremlægge et forslag om at gøre Fyn til Danmarks næste nationalpark.

”Fyn har en fin størrelse som en Nationalpark til trolde. Det vil naturligvis betyde at vi er nødt til at rive alt bebyggelse ned, flytte befolkningen, genskabe klipper, vulkaner og bjerge, fjerne både Lille- og Storebæltsbroen og bygge en ny bro hen over Fyn, men jeg vil mene det er det hele værd. Faktisk har vi slet ikke råd til at lade være”, siger Ida Auken.

Ifølge Bianca Tecza fra Norsk Trolde Institut, så vil en nationalpark på Fyn være en god løsning. Hun udtaler til AndePosten: ”Fyn bliver jo ikke brugt til noget fornuftigt alligevel”.

Flere personer på Fyn mener ikke, der skal skabes plads til troldefamilier, som denne.

Flere personer på Fyn mener ikke, der skal skabes plads til troldefamilier, som denne.

Vrede på Fyn
Det er dog ikke alle der er lige begejstrede over udsigterne til at Fyn skal være nationalpark for trolde.

”Det kan ikke være rigtig, dét der”, udtaler en tilfældig fynbo ved navn Polle. ”Jeg er godt gal i skralden, hvor har de så tænkt sig at vi skal bo?”, spørger Polle, som ikke ønsker at få sit efternavn i avisen, af frygt få repressalier fra trolde.

Heller ikke Odenses borgmester Anker Boye syntes det er en god ide og spørger: ”Hvor skal jeg så være borgmester?”.

En ren naturperle
Troldeforsker Bianca Tecza fremhæver at nationalpark Fyn kan blive en ren naturperle:

”Det er ikke kun Trolde der vil kunne få glæde af etableringen af nationalpark Fyn. Andre dyr som Gargoyels, sabeltandstigere og enhjørninger kan også flytte ind i parken og med tiden, hvis vi er heldige, så vil vi måske atter engang se ynglende drager i Danmark”.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=5042

Skrevet af d. 5. august 2012. Tilhører sektionerne: Danmark, Politik, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes