Casper C: – Hjælp, jeg er en analfikseret nørd

Allerede er breve fyldt med spørgsmål begyndt at strømme ind her, og det kan næsten ikke være bedre, da jeg helt enkelt elsker post.

Selvom de forskellige spørgsmål er fra folk der normalvis har min positive opmærksomhed, og derfor til tider gør mig en anelse bekymret for deres velbefindende, så vælger jeg at se deres spørgsmål til mig, som et råb om hjælp. Et råb jeg naturligvis aldrig vil sidde overhørigt. Jeg hjælper gerne hvor jeg kan.

Det første spørgsmål er fra komikeren Casper Christensen, og lyder som følger:

Kære Stig G

Tak for din fulde opmærksomhed.

Her tænker jeg på din altid udelte opmærksomhed du så gavmildt giver dine medmennesker.

Du virker som en fræk og veludrustet fyr samt et usædvanligt oplyst menneske. Og da vi på den måde i hvert fald har to ud af tre ting til fælles, så føler jeg mig tryg ved at indvi dig i nogle problematikker af privat karakter, som jeg går og tumler en del med.

Da du sikkert er en travl mand vil jeg gå direkte til sagen.

Som du garanteret har bemærket, har jeg i mange år forsøgt at fjerne mig fra mit image som en bebrillet nørd, der vil gøre hvad som helst for at blive hørt og set.

Jeg har prøvet at skippe brillerne, jeg er blevet tatoveret så enhver sømand vil mærke et stik af misundelse, og jeg har sågar en overgang haft stort og uplejet fuldskæg, ja, du smiler sikkert, men det var så slemt at folk en overgang troede jeg var en hjemløs, som Iben, min daværende kæreste, havde taget under vingerne.

I dag synes jeg at jeg har fundet en eller anden balance ifht at fremstå tough (uden skæg) og moderne, uden at være teenageagtig, og mit hår sidder sgu skarpt, det hører jeg i hvert fald tit, dog ikke om morgenen, men hvem kæmper ikke med det.

Hvis jeg skal være helt ærlig så har jeg ikke rigtig kunne finde min egen identitet.

Men i dag ved jeg præcis hvem jeg er…jeg ser mig selv som en yngre udgave af Jarl Friis Mikkelsen… men det siger jeg aldrig højt til nogen.. eller det vil sige… nogen gange må jeg jo dele det med et andet menneske, og så plejer jeg at hviske det til Frank… og gerne når han er i gang med et eller andet, så hvisker jeg:

”Hey…pssst……Frank…jeg er en yngre udgave af Jarl Friis Mikkelsen…den er god nok.”

Men når han så griner og siger: ”Hvad?”

Så taber jeg altid modet, trækker vejret dybt og svarer ”ingenting.”

I disse stunder føler jeg mig en anelse lettet og samtidig helt ubeskrivelig ensom.

Mine dejlige kæreste Isabel synes heldigvis, at jeg er god nok som jeg er, men det er ikke helt nok. Jeg føler mig stadig som en nørd,og oven i købet her på det sidste, en analfikseret en af slagsen.

Det er virkelig ikke godt for hverken mit selvbillede eller mit image.

Jeg har hidtil kunnet undertrykke følelsen, men i dag, hvor jeg ikke er travlt beskæftiget med Klovn, Jagten, filmprojekter mv. og nu hvor Franks og mit show er veloverstået, så er det som om nørdfølelsen atter har overmandet mig, og denne anal fascination har taget overhånd.

I ”Klovn the movie” kunne jeg slet ikke undertrykke den, men det var der ingen der opdagede. Alle opfattede det som komik, og ikke som det tydelige råb om hjælp, jeg i dag ser det som.

I dag kan jeg slet ikke se den film uden at få en voldsom kvalme kombineret med en spirende lyst… det er meget forvirrende.

Jeg bemærkede også godt tendensen i et af de sidste shows med Frank, hvor jeg kom til at synge at: ”jeg knalder min kæreste i røven,” og det jeg i virkeligheden ville synge var, at ”jeg knalder min kæreste uden tøven.”

Du kan nok forestille dig, hvilke ballade det gav derhjemme, men jeg benægtede mig selvfølgelig bare ud af det, men alligevel, det var godt nok mit held at der ikke var kameraer på.

I dag er den faktisk så gal, at jeg når jeg kigger mig i spejlet, så er det ikke mig der ser tilbage, men en kæk Simon Emil Ammitzbøll, der smiler svedent, mens han skubber sine tykke briller op af næsen, og blinker til mig…. og nogen gange tager jeg fandme mig selv i at blinke tilbage, mens jeg to sekunder efter står og skammer mig og ryster stille på hovedet…. kære Stig G… jeg tror jeg er ved at blive sindssyg.

Jeg er virkelig i vildrede og aner ikke hvad jeg skal stille op med det.

Da jeg så faldt over din brevkasse, så var det som om jeg kunne mærke at du, som den soleklare succesfulde mand du er, meget sikkert kan sætte en finger på, hvad den store forskel er på Simon Emil Ammitzbøll og jeg, og på den måde mane ”nørd-spøgelset” i jorden og måske, hvis jeg er heldig, samtidig kan hjælpe mig til at blive lidt mindre analfikseret.

Det er da i hvert fald værd at prøve, tænker jeg.

Mange hilsner

CC

Når Casper C kigger i spejlet skuer en kæk Simon Emil Ammitzbøll tilbage.

Kære Casper

Tak for komplimenterne og dit ærlige og velskrevne brev.

Du har ret på alle planer, og ja, jeg er en travl mand, så lad mig derfor gå lige til sagens kerne.

Du kommer vidt omkring i dit brev, og hvis jeg skal forsøge at koge det ned til det essentielle, så må det være som følger:

Du ser dig selv som en yngre udgave af Jarl Friis Mikkelsen, og du føler dig som en analfikseret nørd, og spørger mig om hvad forskellen er på dig og Simon Emil Ammitzbøll?

Jeg vil være ærlig og give dig mine tanker lige fra hoften. Der vil komme en konklusion, men jeg bruger ofte denne metode, så du bedre forstår helheden i mine betragtninger. Min første tanke er fastelavn, og hvorfor nu det, tænker du sikkert.

Jo, det skal jeg sige dig.

Nogle holder af at klæde sig ud som en Gajol-æske. De spænder en papkasse omkring kroppen, maler den sort og sætter logo på. Så går de rundt med den på, med armene strittende ud af siderne, og hovedet sådan lidt løst dinglende ovenpå, hvilket giver dem det jeg ynder at kalde en ”firkantet” gang.

Jeg starter med denne metafor for at vise dig hvad jeg forstår ved en ”firkantet gang.”

Jeg har set dig i talrige programmer, film, og tv-shows, og fælles for dig og alle de karakterer du spiller er, at de alle har samme firkantede gang. Jeg tror næppe det er noget du umiddelbart kan lave om på, da det ser ud til at være en grundfæstet del af dig.

Desværre er det det samme som gør sig gældende for Simon Emil Ammitzbøll, ligesom jeres frisurer heller ikke er helt fremmed for hinanden. Det virker dog som om at du er lidt mere gavmild med hårprodukterne, hvorimod Ammitzbøll ofte fremstår mere svedig, men det kan være et tilfælde.

Så rent fysisk kan jeg ikke se den store forskel på jer, og da mange, og derfor måske også dig er visuelt orienteret, så kan det være lige præcis den hæmsko, der holder dig fanget i nørdfølelsen, og gør det svært for dig at se tingene fra en anden side.

Mit udgangspunkt er derfor at du, så at sige, har stirret dig blind og derfor kører lidt i ”ring”… hvis du forstår sådan en lille en.

Det er min erfaring at de bedste svar man får her i livet er dem man finder dybt i sig selv. Og for at mit svar skal bundfælde sig, og dermed mane nørdspøgelset effektivt i jorden, vælger jeg at formulerer mit svar til dig som et spørgsmål.

I stedet for at tænke: ”Er jeg en analfikseret nørd?” og ”vil jeg virkelig gerne knalde min kæreste i røven…sådan for alvor?” og slutteligt ”Ligner jeg virkelig Simon Emil Ammitzbøll?”

Så tror jeg nærmere svaret kan ligge i dette enkle spørgsmål:

”Vil jeg gerne knalde Jarl Friis Mikkelsen?”

Husk på at dit første og umiddelbare svar er det rigtige, og hvad det så end er, så er det vigtigt at du lader det bundfælde sig, da det er dit udgangspunkt, og lige nu, din vej videre gennem et godt og succesfyldt liv i balance med dig selv.

Kære Casper.

For hver problemstilling du støder på er der altid en løsning. Hvil i dette.

Jeg ønsker dig held og lykke på din videre vej gennem livet.

Bedste hilsener

Stig G

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=5034

Skrevet af d. 1. august 2012. Tilhører sektionerne: Kendte, Stig G's brevkasse, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes