Fremover skal du arbejde 1. og 2. juledag

Mindre tid til julehygge fremover. 1. og 2. juledag afskaffes som helligdage (Foto: Valentin Mosichev/Photoxpress)

Mindre tid til julehygge fremover. 1. og 2. juledag afskaffes som helligdage

Afskaffelse af helligdage: Hvis det står til regeringen, vil 1. og 2. juledag blive sløjfet som helligdage. Begrundelsen er, at da julen alligevel har udviklet sig til en udveksling af gavekort og andre gaver, kan man lige så godt få det overstået d. 24. december. Regeringen forventer, at det vil give Danmark en årlig merindtægt på mindst 4,2 mia. kroner at afskaffe de to helligdage.

Nu skal flæskestegen tygges hurtigt

Nu skal flæskestegen tygges hurtigt

I trekantsdramaet mellem arbejdsgivere, fagforeninger og regeringen er der ingen hellige køer. Alt kan tilsyneladende handles med. Senest har en anonym kilde, som er tæt på forhandlingerne afsløret overfor AndePosten, at både 1. og 2. juledag er i med i spillet om helligdage, som skal afskaffes.

Forslaget kommer – efter sigende – fra LO. Officielt hedder det sig, at det er fordi julen har udviklet sig til en gaveudveksling og at man derfor ligeså godt kan skære ned på den tid, som det tager. Og så producere noget i stedet for at mæske og smæske.

En anonym chefanalytiker hos Arbejdernes Erhvervsråd har imidlertid også et andet bud på, hvorfor julen skal skæres ned. Vores anonyme chefanalytiker, Frederik I. Pedersen, udtaler: ”Med initiativet vil man gøre julen mindre pinagtig for de mange pressede danske familier, som simpelt hen ikke har råd til de kæmpegaver og ædegilder, som stod på mens man bare kunne tage overforbruget på friværdien.”

Trekantsforhandlingerne udsættes for Køge-vand (foto: Vadim/Photoxpress)

Ultimatum: Drik masser af Køgevand eller bliv enige

Vandtortur i Køge

Nytiltrådte forhandlingsleder Henrik Sass-Larsen har ingen ønsker om at udtale sig om de konkrete forhandlinger. Han konstaterer blot, at det er vigtigt, at man bliver enige – hurtigt.

For at lægge maksimalt pres på de forhandlende parter, er forhandlingerne flyttet til Køge Torv. De forhandlende parter kommer dog til at se langt efter de mange spændende muligheder, som netop caféerne omkring Køge Torv byder på. De vil nemlig kun få skænket vand fra Køge Vandværk – et stort glas i timen – indtil de er enige.

Derfor kan der komme overraskelser i de drøje og intense forhandlinger, som nu finder sted i et campingtelt på Køge Torv.

Her på AndePosten holder vi et vågent øje til forhandlingerne. Vores kilder er tæt på de centrale forhandlinger. Hvis der, blandt vores trofaste læsere, skulle være nogen, som har nyt om forhandlingerne, vil vi meget gerne have et tip. Det kan gøres – helt anonymt – ved at kommentere dette indlæg.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4978

Skrevet af d. 21. maj 2012. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Erhverv, Politik, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes