Danske skoler afskaffer drengetoiletterne

Slut med kønsopdelte toiletter (foto: Cherry Merry/Photoxpress)

Disse piger skal lære at benytte et urinal. Deres underviser ses til venstre.

Som konsekvens af en række voldsomme ekspertudsagn imod Legos nye serie ”Lego Friends”, tager mange skoler i Danmark konsekvensen og afskaffer drengetoiletterne. Fremover vil der kun være fælles toiletter for drenge og piger på skolerne. Derved slipper alle for at tage stilling til, om de er drenge eller piger.

Det startede egentlig ret fredeligt. Lego introducerer en serie, som er målrettet piger. Pigerne skulle have mulighed for at lege med andet end StarWars, Harry Potter og lignende, når de ville nyde at lege med Lego.

For mange eksperter – etablerede og selvudnævnte – er dette et skråplan, som Lego burde holde sig for god til. Henrik Vindsbøll, som er pædagogisk konsulent for skoler udtaler:”Det begrænser børns mulighed for at finde deres kønsidentitet fordi drenge og piger holdes adskilt”.

Benjamin - en glad dreng (foto: ichip/Photoxpress)

Benjamin ved godt han er en dreng

Fælles toiletter for alle
Det er da også et forslag fra Henrik Vindsbøll, som ligger til grund for skolernes beslutning om at indføre fælles toiletter for alle.

Det har vakt en del harme i forældrekredse. Tanja Hansen, som sidder i forældrerådet på Rughavevejen Skole synes at det er helt hen i vejret. Tanja udtaler: ”Min lille Benjamin er på ingen måde forvirret og han skal ikke dele toilet med hverken Helle eller Iben! Derfor har vi bedt ham om at bruge buskene bag skolen i stedet eller holde sig til han kommer hjem!”

Henrik Vindsbøll påpeger, at i mange store virksomheder fungerer det fint. Som eksempel fremhæver han det store advokatfirma, hvor Ally McBeal arbejder. ”Læg mærke til, hvor velafbalancerede disse mennesker er. De er i kontakt med hvem de er som personer. Det vil vi også vinde i de danske skoler.”

Piger skal lære at bruge urinaler
For at bevare toiletkapaciteten på de danske skoler skal pigerne også anvende det, som tidligere var kendt som drengetoiletterne. Det betyder, at pigerne skal have undervisning i, hvordan de anvender urinalerne. Dette er også tænkt som et pædagogisk redskab til at åbne pigernes øjne for, at de ikke behøver sidde ned, når de ”skal”. At de kan stå op – lige som drengene.

Forsøgsordning i 2012
Der er tale om en forsøgsordning, som foreløbig skal løbe resten af 2012. Der er nedsat en 40-mands arbejdsgruppe, som skal kulegrave udbyttet ved denne ændring af toiletfaciliteternes fordeling mellem kønnene. Udvalgets formand(kvinde) Lektor Karen Sjørup forventer at en redegørelse vil ligge klar i slutningen af november 2012.

Hvor er de gule og brune snemænd? (foto: Ivan Hafizov/Photoxpress)

Hvor er de brune og gule snemænd?

Andre områder?
For ikke at støde nogen, har vi undladt at bringe billeder af legoklodser. Det kan åbenbart få folk helt op i det røde felt, hvis der kan tolkes på legoklodsens farve. I den forbindelse vil vi gerne høre fra dig, hvorfor vi med fordel kan undgå hvilke farver.

Kan vi overføre konceptet til andre områder? Hvorfor skal snemænd altid være hvide? Hvorfor ikke også gule og brune? Giv din mening til kende.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4877

Skrevet af d. 25. januar 2012. Tilhører sektionerne: Danmark, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

En kommentar for “Danske skoler afskaffer drengetoiletterne”

  1. Ninni

    Gule snemænd ses da engang imellem… i hvert fald delvist gule…

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes