Græske kvinder udstationeres i Danmark

Græske kvinder udstationeres i Danmark for at lære danskerne at skrælle kartofler, oplyser Dansk Kartoffel Skrælnings Union DKSU. Det skal være sjovt, at skrælle kartofler! Men Danmark kan også tjene stygt på fidusen. AndePostens udsendte skræller sig i denne reportage ind til kernen!

Danske kvinder – og mænd! – er simpelthen blevet for dårlige til at skrælle kartofler. Vi er for sløve, for sjuskede og for umotiverede.

Ifølge de græske kvinder kan det være både sjovt og effektivt at skrælle kartofler.

Derfor er en gruppe på 200 græske kvinder blevet udstationeret på de danske skoler, hvor børn helt ned til 8 års-alderen får intensiv kursus i kartoffelskrælning.

Danmark på vej ud af krisen
Kartoflerne er sponsoreret af DKSU og nogle lokale kartoffelavlere rundt om i landet, fordi de mener, at det på langt sigt vil give et kick i salget af kartofler. Bl.a. vil en effektivitet i skrælningen betyde, at vi kan eksportere flere varer i form af pommes frites og chips.

Danmark er dermed stødt på vej ud af krisen, med en udsigt til flere milliarder i kartoffelpenge.

Dette kan redde Danmark ud af krisen: Giver gode solide kartoffelpenge!

Dette kan redde Danmark ud af krisen: Giver gode solide kartoffelpenge!

“Effektive menneske-skrællere vil også have den effekt, at vi ikke behøver spilde penge på at udvikle teknologien i den retning og derefter lave maskiner der kan håndtere menneskelige skrælleværktøjer. Og senere endnu på de massevis af reparationer, sådan nogle jo kræver. Her er mennesker lettere at have med at gøre, de går ikke så let i stykker og når de gør, er der altid nye parate til at overtage og så er de billigere i drift, både miljømæssigt og økonomimæssigt”, udtaler Palle Spire fra Dansk Kartoffel Skrælnings Union.

Kompliceret opgave at skrælle
”Der er meget at tænke på når man skræller kartofler,” erklærer en elev fra Trummelborg skole vest for syd-nord Jylland.

”Ja, man skal både tænke på at holde rigtigt på kartoflen, så den er i en jævn vinkel af 42 kubikcentimetre i en diameterafstand fra håndledet og albuen skal være rettet mod nordstjernen. Der er også vejrtrækningen at tænke på. Man skal både trække luften ind og ud og helst i en bestemt rytme”, fortæller eleven.

En anden elev fortsætter forklaringen: ”… og så er der alle de mange forskellige skrælleværktøjer man skal have styr på, bl.a. er der Crestos, mostos, pateros og ikaros. De bruges alle sammen til forskellige former for skrælninger og kartofler”.

Elite-skrællisten Imortala Vulgera kan skrælle en ti liters gryde på under fem minutter.

Elite-skrællisten Imortala Vulgera kan skrælle en ti liters gryde på under fem minutter.

Vipti vapti vupti, gryden fuld
Men når først der er styr på det, så går det også i forrygende fart.

Elite-skrællisten Imortala Vulgera kan skrælle en ti liters gryde, fyldt til renden med kartofler, på under fem minutter. Hun demonstrerer dette overfor AndePostens udsendte. Vipti vapti vupti og et snuptag og så er gryden fuld.

De græske kvinder har utroligt meget at sige, men vi kan ikke forstå dem, så det vælger vi ikke at bringe med denne gang.

Der er ingen tvivl om at dette er et uhyre godt initiativ for det danske samfund. Tak til de mange græske skrællister.

Hermed slutter reportagen om de udstationerede. Hjertelig rigtig god stormvejr og hav en god sommer.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4844

Skrevet af d. 13. januar 2012. Tilhører sektionerne: Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes