Afgift for at forlade butikken: kr. 10 pr. person

Afgift for at forlade butikken: kr. 10 pr. person (foto: Pavel Losevsky/Photoxpress)

Denne familie skal betale kr. 40,- for at forlade butikken

De danske detailbutikker mister stadig mere omsætning til netbutikkerne. Derfor har de kigget sig omkring for at finde nye indtægtskilder, som kan kompensere for nedgangen i salget. En af løsningerne bliver – straks efter nytår – at det koster en 10’er at forlade butikken. Inspirationen er fundet hos Telenor og andre selskaber, som opkræver penge for at man betaler for sine produkter.

Tjalfe Lüttgenmeier - vores hemmelige spion i DUM (foto: Kurhan)

Tjalfe Lüttgenmeier - vores hemmelige spion i DUM (foto: Kurhan)

Forbrugerombudsmanden raser
Da AndePostens dybdegravende reporter forelægger den nye plan for forbrugerombudsmanden, mødes nyheden i første omgang med troen på, at der er tale om en dårlig nytårsspøg.

Da vores reporter viser det hemmelige, interne notat fra Detailhandelens Udvalgs Møde (DUM), som vi har fået af kontorbetjent Tjalfe Lüttgenmeier, forsvinder smilet som gær under en storstrejke og bliver afløst af en strøm af eder og forbandelser.

Af hensyn til eventuelle sarte læsere af AndePosten, har vi fravalgt at bringe nogen udtalelser.

Ørechippen skal også være betalingskort

I det hemmelige notat fremgår det, at detailhandelen er meget langt fremme i forhandlinger med bankerne og FLIP, som står for indførslen af ørechippen i Danmark.

Læs mere om ørechippen her

Chippen skal forsynes med en betalingsenhed, som man – i første omgang – kan betale for at komme ud af butikken. Der er allerede ved at blive sat terminaler op i en lang række butikker i Danmark. Det forventes at de store kæder (Dansk Supermarked, Coop, Spar, Rema 1000, Aldi m.fl.) vil indføre systemet.

Man har hyret de konsulenter, som stod bag rejsekortet til at fortælle, hvordan man gjorde med rejsekortet – og så har man – for at maksimere mulighederne for succes – gjort det stik modsatte.

Reducere småindkøb og trængsel

Ved at indføre betalingen på at komme ud af butikken, forventer man også, at folk vil samle deres indkøb. Da betalingsafgiften gælder alle – og ikke kun den, der betaler, vil det formodentlig også betyde mindre trængsel i butikkerne.

Det fremgår ikke helt klart af notatet, hvad gravide skal betale (for en eller flere personer).

Efter at have talt med formanden for DUM erfarer AndePosten, at butikkerne forventer at det vil spare en hel del personale, så man derved kan spare yderligere og måske kan indføre lukkedage.

Inspirationen skulle her være fundet hos de danske daginstitutioner. Set i lyset af, at lukkeloven snart er fortid, er det oplagt, at man så holder lukket nogle dage. VIL man virkelig handle i f.eks. Føtex, så kan man jo bare tage til nærmeste åbne Føtex.

Detailhandlens UdvalgMødes formand S. P. Asserkarl (foto Dinostock/Photoxpress)

Nu er det nok! Ikke mere forkælelse af kunder!

Opgør med den forkælede forbruger
Da vi går kontakter formanden for DUM, S. P. Asserkarl og går ham på klingen, bliver det stadig mere tydeligt, at der også er en skjult dagsorden.

Hårdt presset indrømmer han da også, at man i DUM er godt trætte af disse møgforkælede kunder, som både forventer service, lange åbningstider, smilende personale og lave priser. Den evige leflen for at forbrugerens gunst skal være slut. Nu har forbrugeren haft magten længe nok!

Netbutikkerne jubler

Da vi forelægger DUMs tiltag for Nethandlens Sammenslutning, har de svært ved at få armene ned igen. De ser dette seneste tiltag, som en kæmpe ekstra julegave.

Gert Lüttgenmeier, som er formand for Nethandlens Sammenslutning (og måske er i familie med ham, som lækkede de hemmelige papirer) tror, at det vil være det afgørende slag – og at nethandlen vil vinde.

Kan lille Ole nu ikke mere handle for sin mor? (foto: Yuriy Poznukhov/Photoxpress)

Er lille Ole færdig med at købe mælk for sin mor?

Hvad med forbrugerne?
Det store spørgsmål er nu: Hvad betyder denne ændring for forbrugerne?

Vil det betyde, at lille Ole ikke fremover kan hente en liter mælk for sin Mor, med mindre der lige er kommet penge på hans ørechip?

Skriv en kommentar og fortæl, hvordan denne udvikling vil påvirke din hverdag.

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4715

Skrevet af d. 27. december 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

5 kommentarer for “Afgift for at forlade butikken: kr. 10 pr. person”

  1. Kan man ikke bare få børnepengene overført til ungernes ørechip, så skulle de vel kunne dække de par gange lille Ole skal købe ind.

  2. Jannick

    Er de blevet sindsyge????????????????????????

  3. Troels

    Hmm mon de har tænkt over at hvis en familie på 4 skal handle koster det 40 kr. og at få bragt ud en en storby koster det ca 50 kr 😀 det er da at ligge presset på deres medarbejdere andet steds…. Jeg syntes ærligt det er en meget tam ide. Det vil også helt klart give endnu mere nedgang i deres indtægter da kunderne ikke kommer i butikkerne så ofte og derved mister de klart på impulskøb. De forretninger der vælger at holde afstand fra denne ide vil også blive fortrukket af forbrugeren. Det er hvad der kaldes at skyde sig selv i foden 😀

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes