Birgitte Nyborg på vej ind i dansk politik

Partiet De Moderate er på vej ind i dansk politik. Det sker på baggrund af den store seerinteresse omkring dramafiktionsdokumentaren Borgen. Det bliver selvfølgelig med Birgitte Nyborg som partiformand og statsministerkandidat ved det kommende folketingsvalg.

I dag blev den overraskende nyhed kendt af danskerne, da Birgitte Nyborg, hendes mentor og faste støtte Bent Sejrø og medierådgiver Kasper Juel begyndte en underskriftsindsamling på Kultorvet i København. Det er blot få dage efter det sidste afsnit af Borgen blev sendt på DR1.

Rygtet løb hurtigt om underskriftsindsamlingen – nærmest som en løbeild gennem Hovedstaden – og allerede i eftermiddags stod vælgerne i kø for at give De Moderate deres underskifter på at kunne stille op ved næste valg til Folketinget.

Birgitte Nyborg er favorit
“Det her har vi ventet på længe,” siger en af de nye partistøtter, folkeskolelærer Adam Nyhus til Andeposten – og fortsætter: “Vi trænger til fornyelse og forandring på Christiansborg. Det er jo ikke til at se hoved og hale i hvad Helle Thornings regering lovede før valget og nu gennemfører, og vi kender Venstre og Lars Løkke Rasmussen alt for godt. Birgitte Nyborg er min favorit som landets næste statsminister. Hun har mere end nogen anden vist, at der kan skaffes troværdige og gode politiske resultater, og så er hun i øvrigt en god mor”.

Nye ansigter på nye jobs
Med nyheden om De Moderate sker der også store ændringer på pressefronten. Expressens chefredaktør Michael Laugesen skal med øjeblikkelig virkning være ny politisk chefredaktør på BT og fast politisk kommentator på TV2 News sammen med Hans Engel.

Birgitte Nyborgs spindoktor – medierådgiver Kasper Juel – har besluttet at blive politisk aktiv i det nye parti. Han vil stille op til valget i Hellerup-kredsen og der venter ham sikkert en ministerpost i en kommende regering.

Arkitekterne bag
Den tidligere formand for de Moderate Bent Sejrø og medierådgiver Kasper Juel er arkitekterne bag beslutningen om at lade Birgitte Nyborg gå efter statsministerposten. Det er lykkedes Andeposten at få en kort politisk kommentar fra spindoktoren:

“Birgitte Nyborg og De Moderate har tryllebundet millioner af danske Tv-seere til skærmen søndag efter søndag. Vi er derfor sikre på at der er behov for og plads til et parti med Birgitte Nyborg i spidsen. Ikke alene står hun for den absolut nødvendige reformpolitik, der skal til for at få Danmark ud af krisen, men hun vil med sin udenrigspolitiske erfaring være et godt bud på en statskvinde, der kan bringe Europa ud af den økonomiske krise,” forklarer Kasper Juel.

Anders Samuelsen og Naser Khader?
Der går rygter på Christiansborg og i pressen om, at Anders Samuelsen og Naser Khader har søgt optagelse i det nye parti.

Flere radikale politikere overvejer også at skifte til De Moderate.

Rygtet om at Ole Thestrup er opfordret til at blive aktiv i Dansk Folkeparti er afvist på det kraftigste fra toppen af DF. En anonym kilde afviser og siger, at DF i forvejen har flere personligheder, der langt bedre end den folkekære skuespiller kan repræsentere partiet.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4667

Skrevet af d. 1. december 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Politik, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

2 kommentarer for “Birgitte Nyborg på vej ind i dansk politik”

  1. Karla Klog

    Venstres alvorlige krise har åbnet et hul som en ladeport for det nye parti. De står inde på Kulturovet og samler underskrifter nu! Du kan selv tage derind og se.

  2. Det skal nok gå rigtig godt!

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes