Agnes Cupcakes – den rigtige kontrakt afsløret

Det er mediestorm om Agnes Cupcakes efter uheldige kontrakter og udtalelser til pressen. AndePosten er i besiddelse af en kopi af kontrakten, som de forsvarsløse unge piger må indgå, for at få job i den attraktive bagerbranche. Vi bringer de rystende paragraffer her.

Advokater, folket, en samlet regering og fagbevægelsen anklager Agnes Cupcakes for en række lovbrud overfor deres ansatte efter at Politiken tirsdag gik i dybden med afsløringer om verdensfirmaet. Ansatte i bagerfirmaet har ikke nogen faste arbejdstider og trues med bøder på 250.000 kr.

AndePosten graver som altid lidt dybere
Vi kan her bringe endnu flere rystende eksempler fra den kontrakt, som de håbefulde unge piger under 18 må underskrive med blod og spejderære, før de kan få lov til at arbejde som ekspedient i butikken. Et job, som de i følge Agnes’ direktør i øvrigt kun har indtil pigerne slår igennem på reality-tv.   

Eksemplerne er kommet frem i lyset efter at en anonym person, Lars Ulrik Kyhn, tidligere idag elektronisk lækkede oplysningerne.

Kontraktens paragraffer lyder bl.a.:

(1)
Du må ikke snakke om dit job, arbejdsgange eller opskrifter du nu eller nogensinde i fremtiden støder på. Ellers koster det minimum kr. 250.000.

(2)
Som ansat må du ikke deltage eller selv holde fødselsdagsfester på sigt, grundet risikoen for at røbe bagepulver-sukker-smør-kombinationen i et eksalteret øjeblik. Hvad “på sigt” indebærer, bliver fastlagt hver 14. dag af ledelsen.

(3)
Alle ansatte, der i deres fritid er at finde indenfor en radius af 500 meter af en mel-grossist, vil blive tugtet med en rusten dejkrog.

(4)
Cupcakes ER altså ikke bare sandkage med glasur.
Og den historie holder vi os til.

(5)
For at opretholde sit job skal du hver uge minimum sælge et bestemt antal cupcakes til dine veninder. Indtil andet fastlægges af direktøren, skal kravet til antallet af solgte cupcakes udregnes ved at gange ansattes alder med 4.

(6)
Får du børn, skal de arbejde minimum tre år for Agnes Cupcakes Corporation.

Forstår ikke kritikken
Agnes Cupcakes’ direktør Kristian Vangsgaard forstår ikke kritikken fra alle sider.

“Vi misbruger ingen. Men pigerne i butikkerne er altså ikke for kvikke, så vi må være noget over dem. Og jeg har f.eks. også oplevet, at nogle ligefrem bliver syge en eller anden dag og derfor ringer og siger, at de ikke møder på job den dag. Det er jo altså så ikke lige let at håndtere i en opstartsvirksomhed, vel? Men alle er jo frit for ikke at arbejde hos os,” forklarer direktøren.

Har du oplysninger i sagen om de ansattes forhold på Agnes Cupcakes, så kontakt AndePosten med oplysningerne.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4635

Skrevet af d. 22. november 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes