Er børn brunstige eller kan elge tude?

Nye spørgsmål dukker op i Livets store Mysterie. Den kontroversielle filosof og teoretiker S. Nusfor Nuft har bragt endnu et eksistentielt spørgsmål om livets store sammenhænge på banen. Senest er han optaget af især elge og børn.

Til hverdag beskæftiger filosoffen og teroretikeren S. Nusfor Nuft sig med at studere og observere adfærd. Alt fra småbørn til ældre til geder og dyr, fisk og universet i sit store hele kommer under hans store sanselige lup.

For tre år siden fik S. Nusfor Nuft sit første barnebarn og syntes det på det tidspunkt at det måtte være et mirakel – et under uden lige. Men nu er der sået en tvivl i mandens hjerte, som kan læses dybt i hans øjne. Han tror nu bare det er en del af evolutionen.

Store anfald
Det var først for nogle måneder siden han egentlig opdagede adfærden, som han, hvis han kigger grundigt nok efter, egentlig nok godt kan se hele tiden var der – også hos andre børn.  Siden da har han studeret det grundigt og fundet frem til at de fleste børn har haft anfald af den slags.

Det er selvfølgelig hysteriske grådanfald vi snakker om, hvor barnet nærmest brøler som en brunstig elg.

Et hysteriske grådanfald i gang, hvor barnet nærmest brøler som en brunstig elg.

Et hysteriske grådanfald i gang, hvor barnet nærmest brøler som en brunstig elg.

Han smiler skævt og stiller så det store spørgsmål (et spørgsmål der rokker ved tidens verdensopfattelse i en sådan grad at vi er nød til at bede folk med svage hjerter og barnlige sjæle om ikke at læse videre): “Er børn brunstige eller kan elge tude?”

Den første del er gruopvækkende i en grad vi ikke her ønsker at beskrive, den anden del en mulighed der ville betyde at elge – og måske andre dyr vi pålægger at komme i brunst – har følelser.

Ville være kæmpe omveltning
Har elge virkelig følelser, ville det betyde en kæmpe omvæltning i verdensstrukturen at erkende det. Bl.a. skulle de så have stemmeret og sygeforsikring.

Men det ville også kræve, at de skulle være villige til at stille op på arbejdsmarkedet og gøre en indsats. Lige netop det kunne godt gå hen at blive et stort problem, da mange arbejdspladser slet ikke er egnede til at tage elge ind. Og for menneskelige arbejdere ville det nok være svært at få at vide at jobbet tilgik en elg – et dyr! Der ville komme apartheid og en lang og sej kamp for at bryde den.

”Ser vi tilbage i historien har den slags kampe altid kostet mange liv og jeg er bange for, at hvis vi skulle komme så vidt som at erklære elge for følende væsner, så ville denne kamp næppe koste færre liv,” siger Hr. Nuft trist.

Det er tydeligt at se, at dette er et spørgsmål der påvirker ham dybt.

Er børn brunstige eller kan elge tude – og dermed føle?
Ja, dette spørgsmål stiller vi nu jer læsere, og samtidig beder vi jer kigge dybt ind i jeres egen moral så I er klar når den dag måske kommer, til at træffe de rigtige valg.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4605

Skrevet af d. 14. november 2011. Tilhører sektionerne: Samliv, Topnyheder, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes