Chokerende redningsplan: Grækenland sælger ferieøer

Grækenland sælger ud af sine ferieøer (foto: Rainer Schmittchen/Photoxpress)

Elsker du Kreta, så er det frem med Dankortet (foto: Rainer Schmittchen/Photoxpress)

Som en konsekvens af de dystre økonomiske udsigter, har den nydannede græske samlingsregering besluttet at sælge ud af arvesølvet. Derfor kan alle nu byde på udvalgte ferieøer. Indtil videre er øerne Rhodos, Kreta, Korfu og Samos sat til salg på eBay. Der kan bydes frem til 23. december 2011. Øerne overgår til højestbydende pr. 1. februar 2012.

Med udsigten til at gå statsbankerot har den græske samlingsregering taget et drastisk skridt for at redde nationens økonomi. Udvalgte ferieøer sælges til højestbydende.

Grækenlands fødder frygter for fremtiden (foto: Mat Hayward/Photoxpress)

Grækenlands fødder frygter for fremtiden (foto: Mat Hayward/Photoxpress)

Amputation for at redde Grækenlands liv
Ifølge den græske finansminister Evangelos Venizelos tror og håber man i den græske regering, at dette utraditionelle træk kan være med til at hjælpe på flere fronter:

  1. Skaffe hårdt tiltrængt kapital til landet
  2. Vise de øvrige lande i Euro-samarbejdet, at man mener det alvorligt og dermed kan få adgang til yderligere hjælpepakker

Evangelos Venizelos fortsætter:”Det er selvfølgelig en meget ubehagelig situation vi står i. Man kan sammenligne det med, at vi amputerer en fod for at redde livet. Vi kommer fremover til at humpe omkring uden vores brødre på de græske øer – men vi er i live”.

Bliver Kreta Jysk?
Fra sædvanligvis pålidelig kilde forlyder det, at Lars Larsen er mere end almindeligt interesseret i at købe en eller flere af de græske øer. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Dyne-Larsen selv. Han er på besigtigelsestur i udlandet.

Fra personer i indercirklen omkring Lars Larsen fortælles det, at det er en oplagt mulighed at købe en eller flere af øerne. Ved at blive medejer af en eller flere ferieøer sikrer Lars Larsen, at turisterne sover i sengetøj fra Jysk.

Feriegæster skal sove på Jysk (Foto: Emmanuelle Combaud/Photoxpress)

Feriegæster skal sove på Jysk (Foto: Emmanuelle Combaud/Photoxpress)

Det forventes, at Jysk ikke kan købe en eller flere øer for sig selv. Selv om Lars Larsen formodes at have gemt store summer i sine madrasser, er det nok mere end han kan klare selv.

Derfor samarbejdes med en række andre globale virksomheder. Coca Cola siges at være en af de virksomheder, som får monopol på at levere drikkevarer på Kreta. Ud med mælk, Retzina og frugtjuice og ind med Coca Cola, Fanta og Urge.

Nervøsitet på de græske øer
På de øer, som har fået et Til-salg-skilt hamret i sig, er borgerne meget nervøse og usikre på deres fremtid. Vil de fortsat være græske statsborgere? Bliver de statsløse? Skal de lære jysk? Disse og mange andre spørgsmål trænger sig på.

Desværre for dem må de leve en tid endnu i uvished. For det er nogle af de ting, som skal afklares i den kommende tid. Rygter vil vide, at hvis Tyskland køber en af øerne, vil den blive indlemmet i den tyske stat som et nyt forbundsland.

Kolossen på Rhodos er vågnet
Fra vores udsendt reporter på Rhodos Georgis Papodopolos forlyder det, at Kolossen på Rhodos er vågnet til live.  Kolossen er set krydse det Ægæiske Hav med retning mod Athen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kolossen, som virkede mere en almindeligt sammenbidt. I Athen er man ængstelige for, hvad kolossens opvågnen betyder. Er det ligesom kolossens Granfætter i Danmark (Holger), at Kolossen er vågnet fordi Grækenland stander i våde? (Fordi Grækenland er i nød, red.).

Spekulationerne er mange, de reelle informationer er få. Fremtiden må vise, hvad der vil ske i denne solbeskinnede og gældsplagede del af verden.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4539

Skrevet af d. 8. november 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Topnyheder, Udland. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

En kommentar for “Chokerende redningsplan: Grækenland sælger ferieøer”

  1. Fornuftig beslutning…

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes