En vanvittig ærlig Stein Bagger?

”Hvis du sender 50.000 kroner til Jyderup Statsfængsel, att: Stein Bagger, vil du inden solen er gået ned modtage et opkald fra en gammel savnet ven, vinde 170 millioner i Lotto, samt genopleve din første store kærlighed.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Stein Bagger. Han oplyser samtidig at “donationen er fradragsberettiget, da den går til indkøb af gardiner til hans nye enkeltcelle, og disse altid kan trækkes fra, det ved enhver”.

Da gamle venner kan være hyggelige at sludre med, og jeg, som minimum, godt kunne bruge 170 millioner kroner og stadig får lidt feber af at tænke på min første kærlighed, så besøgte jeg Stein Bagger i hans celle og spurgte ind til garantien for ovenstående. Jeg mindede ham venligt om Reimer Bo interviewet, hvor han havde lovet ærlighed fremover.

Han brød nærmest spontant i tårer over min mistænksomhed, men efter et par kram og dybe undskyldninger fra min side, så var det som om han tøede lidt op igen. Han tørrede tårerne væk, spejdede forsigtigt efter fængselsbetjentene og tilføjede fortroligt hviskende:

”Når nu du spørger så direkte….altså mht køb af gardiner, så er det garanteret… men med de andre ting, så er det naturligvis værd at bemærke at det også er muligt at der ingen verdens ting sker i dit liv, og at du efterfølgende vil føle dig misbrugt. Du vil givetvis græde indvendigt og som tiden går, vil du konstatere at du nu har brugt 50.000 gode danske kroner på luft, og det vil stå klart for dig, at de 50.000 får du aldrig igen, og du vil vide, at det vil være ”aldrig” som i ”aldrig nogensinde.” Men sådan er det jo…indimellem må man tage en chance…”

Stein Bagger trak lidt ærgerligt på skulderen, han kiggede på mig, og hans læber begyndte at bævre lidt og små svedperler sprang frem på hans pande. Han hævede sin stemme, og med en ærlighed der bare lyste ud af de store klare øjne fortsatte han euforisk, ja, nærmest manisk:

”I ren desperation vil du muligvis få den tanke, at hvis man på HEL tom mave drikker ren tequila uafbrudt i 14 dage og 14 nætter og slutter festen af med at ryger en ordentlig rum-cigar, mens man jodler som en sindssyg og pisser naboens kat LIGE mellem øjnene, så kan man blive højtbetalt Direktør i et IT-firma med minimal til ingen omsætning, hænge ud med det danske jet-set, og leve lykkeligt til sine dages ende. Men det vil være et sangvinsk bedrag…
…tag mit ord for det!”

Interviewet sluttede brat, da jeg blev skubbet til side af betjentene der kom løbende ind med en spændetrøje under armen, mens de tyssede på Stein Bagger, og spurgte ham pædagogisk: ”Er den nu gal igen, lille Stein?”
Jeg nåede lige at se Stein Bagger nikke bedende til dem, for derefter at bryde hulkende sammen inden celledøren blev smækket i.

På vej ud tænkte jeg, at jeg nok hellere måtte vinke farvel til de 170 millioner, og med stik i hjertet, og så den første kærlighed, men at jeg jo, trods alt, stadig kunne være heldig at løbe på en gammel ven, og, hvem ved, måske endda helt gratis. Det hjalp lidt på humøret.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4472

Skrevet af d. 20. oktober 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Kendte, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes