Norge og Danmark nu tæt på storkonflikt

Drabet på hele Norges Albin bringer nu Danmark og Norge så tæt på en storkonflikt, at landene reelt er på kanten af krig. Den hvide albinoelg endte sine dage i Spydeberg i Indre Østfold onsdag formiddag i sidste uge – dræbt af en dansker! Et flertal i Norge kræver nu blokade af alt dansk – og blodhævn tand for tand.

Et jagtselskab på otte jægere stod bag fejlen og det var holdets danske repræsentant, der stod bag det dræbende skud. Jagtselskabets leder Sigmund Lereim beklager hændelsen og kalder det en fejlbedømmelse af skytten.

”Vi havde aftalt i jagtselskabet, at Albin var fredet, men desværre havde vi ikke været tydelige nok overfor vores danske ven. Han understreger, at det dog er fuldt lovligt at skyde på elgen. – Men vi er ikke “veldig happy” for at sige det sådan,” fortæller Sigmund Lereim.

Se albinoelgen, mens den var i live: http://www.vgtv.no/#!id=43566

Norske bitre kommentarer
Norske læsere af Verdens Gang har haft mulighed for at kondolere for tabet af den hvide elg og det har ført til en række kritiske kommentarer til danske jægere – specielt elgmorderen fra jagten ved Spydebjerg:

Hvil i fred Albin. Er ikke så greit når ikke jegerne ser hva de skyter. Neste gang ender de vel opp med å skyte en hest eller noe. Får håpe foreldre ikke lar barn ri ut på tur i skogen på denne tiden av året.

Hold dere til rødpølsa, dustedansker:(

Synd at Albin ble skutt. Et bevis på at dansker er dummere enn nordmenn. Måtte vår kjære albinoelg hvile i fred!

Hvil ifred,Albin…danskene burde skamme sej..dei får holde sej unna skogen å våpen…

Kjære Albin jeg og mine nærmeste er i dyp sorg etter denne ufattelige tragedien. Du var en sann følgesvenn og livsnyter. Jeg husker sist du spiste leverpostei på trappa mi, det var et koselig minne som jeg vil ta med meg videre i livet. Bygda vår er nå i sjokktilstand og i morgen flagger vi på halv stang. Hvil i fred.

Føler savnet bre seg over mine skuldre allerede. Må den dansken som skjøt deg få sove vondt de neste ti årene. Jeg fikk aldri tid til å treffe deg, mye pga. dansken, men skal prøve å gjøre det godt igjen når du besøker meg på tallerkenen 🙁 Gud være med deg Albin, hvil i fred.

typisk en halvfuld dansk jæger har travlt på aftrækkeren – det er så pinlig med de gamle mænd som tror de er vældige og så er de bare latterlige, jagt er i Danmark lig med druk og mon ikke danskeren deltog med nogle øl indenbords.

Krig mellem Norge og Danmark?
En meningsmåling blandt nordmændene viser, at de kræver omgående blokade af alt dansk. En anonym talsmand fra den norske regering udtaler:

Danskene oppføre seg som en mester løp som bare ulemper andre og promper god oppførsel. Først tok de vår Sissel Kyrkjebø med den gamle mannen (Eddie Skoler, red.), så de tok vår fotball taktikk og tar vårt EM-plass, og nå, dreper de vår lykkedyr. De forbannet danskene. Noen bør sette dem på plass,” raser talsmanden.

Det ventes, at de to landes forsvarsministre snart vil mødes og i den forbindelse diskutere elgdrabet og de alvorlige konsekvenser drabet kan få på forholdet mellem de to lande.

Muligvis vil sagen også blive drøftet på det næste forsvarsministermøde i NATO. Umiddelbart peger eksperter også på, at den mellemstatslige sag kan afgøres gennem en fodboldlandskamp, hvor det norske hold får et forspring på to mål.

 

Norge og Danmark nu tæt på storkonflikt

Drabet på hele Norges Albin bringer nu Danmark og Norge så tæt på en storkonflikt, at landene reelt er på kanten af krig. Den hvide albinoelg endte sine dage i Spydeberg i Indre Østfold onsdag formiddag i sidste uge – dræbt af en dansker! Et flertal i Norge kræver omgående blokade af alt dansk – og blodhævn tand for tand.

Et jagtselskab på otte jægere stod bag fejlen og det var holdets danske repræsentant, der stod bag det dræbende skud. Jagtselskabets leder Sigmund Lereim beklager hændelsen og kalder det en fejlbedømmelse af skytten.

”Vi havde aftalt i jagtselskabet, at Albin var fredet, men desværre havde vi ikke været tydelige nok overfor vores danske ven. Han understreger, at det dog er fuldt lovligt at skyde på elgen. – Men vi er ikke “veldig happy” for at sige det sådan,” fortæller Sigmund Lereim.

Se albinoelgen, mens den var i live: http://www.vgtv.no/#!id=43566

Norske læsere af Verdens Gang har haft mulighed for at kondolere for tabet af den hvide elg og det har ført til en række kritiske kommentarer til danske jægere – specielt elgmorderen fra jagten ved Spydebjerg:

Hvil i fred Albin. Er ikke så greit når ikke jegerne ser hva de skyter. Neste gang ender de vel opp med å skyte en hest eller noe. Får håpe foreldre ikke lar barn ri ut på tur i skogen på denne tiden av året.

Hold dere til rødpølsa, dustedansker:(

Synd at Albin ble skutt. Et bevis på at dansker er dummere enn nordmenn. Måtte vår kjære albinoelg hvile i fred!

Hvil ifred,Albin…danskene burde skamme sej..dei får holde sej unna skogen å våpen…

Kjære Albin jeg og mine nærmeste er i dyp sorg etter denne ufattelige tragedien. Du var en sann følgesvenn og livsnyter. Jeg husker sist du spiste leverpostei på trappa mi, det var et koselig minne som jeg vil ta med meg videre i livet. Bygda vår er nå i sjokktilstand og i morgen flagger vi på halv stang. Hvil i fred.

Føler savnet bre seg over mine skuldre allerede. Må den dansken som skjøt deg få sove vondt de neste ti årene. Jeg fikk aldri tid til å treffe deg, mye pga. dansken, men skal prøve å gjøre det godt igjen når du besøker meg på tallerkenen 🙁 Gud være med deg Albin, hvil i fred.

typisk en halvfuld dansk jæger har travlt på aftrækkeren – det er så pinlig med de gamle mænd som tror de er vældige og så er de bare latterlige, jagt er i Danmark lig med druk og mon ikke danskeren deltog med nogle øl indenbords.

Krig mellem Norge og Danmark?

En meningsmåling blandt nordmændene viser, at de kræver omgående blokade af alt dansk. En anonym talsmand fra den norske regering udtaler:

”Danskerne opfører sig som et herrefolk, der bare forulemper andre og prutter på god opførsel. Først tog de vores Sissel Kyrkjebø med den gamle mand (Eddie Skoler, red.), så tog de vores fodboldtaktik og tager vores EM-plads, og nu, nu dræber de vores lykke-dyr. De forbandede danskere. Nogen bør sætte dem på plads,” raser talsmanden.

Det ventes, at de to landes forsvarsministre snart vil mødes og i den forbindelse diskutere elgdrabet og de alvorlige konsekvenser drabet kan få på forholdet mellem de to lande.

Muligvis vil sagen også blive drøftet på det næste forsvarsministermøde i NATO. Umiddelbart pger eksperter også på, at den mellemstatslige sag kan afgøres gennem en fodboldlandskamp, hvor det norske hold får et forspring på to mål.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4394

Skrevet af d. 10. oktober 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Topnyheder, Udland. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes