Kommende minister: Vejret var bedre under Anker

Vejret var bedre under den socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen end under den konservative Poul Schlüter, og nu er der kommet videnskabeligt belæg for, at der er mere end noget om snakken. Et bevis, som også forklarer vores seneste dages gode vejr.

Marie, Marie Marolle – Flyv op til Vorherre og bed om godt vejr!

De fleste danskere glæder sig over det uventet dejlige sensommervejr, som er kommet ovenpå et mere end forfærdeligt sommervejr. Iagttagere vil have bemærket, at vejrskiftet indtraf umiddelbart efter folketingsvalget torsdag den 15. september, hvor næsten 10 års borgerligt styre blev afløst af et nyt centrum-venstre flertal i det danske Folketing. I folkemunde hedder det, at vejret var bedre under den socialdemokratiske statsminister Anker (Jørgensen) end under den konservative Poul Schlüter, og nu er der kommet videnskabeligt belæg for, at der er mere end noget om snakken.

Mitsuhiko Hatori, Director-General of the Japan Meteorological Agency (JMA), bekræfter, at kollektive glædesudbrud kan påvirke vejrforholdene til det bedre.

Mitsuhiko Hatori, Director-General of the Japan Meteorological Agency (JMA), bekræfter, at kollektive glædesudbrud kan påvirke vejrforholdene til det bedre.

Kollektive glædesudbrud påvirker vejret
Japans Meteorologiske Institut i Tokyo har med forskere fra sin station i – Ishinomaki-shi Monoucho fundet sammenhæng mellem befolkningens tilfredshed og glæde og det aktuelle vejr. Mitsuhiko Hatori, som er Director-General of the Japan Meteorological Agency (JMA), bekræfter, at forskning har vist, at kollektive glædesudbrud kan påvirke vejrforholdene til det bedre, dvs. mere solskin og varme og mindre regn og kulde. Hatori henviser til at gammel indiansk vejrvisdom også er kendt i andre kulturer, ikke mindst i Japan, og det er et faktum, at indianske regndanse kan frembringe nødvendig regn – og det modsatte er også tilfældet, viser den japanske forskning, ifølge den internationalt anerkendte Mitsuhiko Hatori.

Marie, Marie Marolle…
I Danmark kender vi den gamle børneremse om Marie, Marie Marolle som skal flyve op til Vorherre og bede om godt vejr, den er sunget af børn i alle aldre gennem tiderne, ligesom mange børn har forsøgt at få fugle til at ”fryse” ved at hælde salt på halen af dem. Men en nations børn er ikke nok, der skal en hel befolkning til, og DMI´s– Videnscenter for Klimatilpasning vil bestemt ikke afvise den japanske teori, som er blevet studeret over hele verden med interesse.

Så det er danske vælgeres udbrud efter valgresultatet var kendt, som skaffede godt vejr. Det nye flertals ”jaaah” og ”endelig” sammen med valgets taberes ”pyha – godt det ikke gik værre” har været udslagsgivende.

Marie, Marie Marolle – Flyv op til Vorherre og bed om godt vejr!

Marie, Marie Marolle – Flyv op til Vorherre og bed om godt vejr!

Vejrtjenestens vagtchef, Bill Vejdegren er begejstret for den sommerlige slutspurt i september med maksimumtemperaturer på 20-24 grader og masser af solskin. “Vi har allerede fået en forsmag på, hvad den kommende uge byder på,” udtaler han til AndePosten.

“Maksimumtemperaturerne steg hen over sidste weekend, og søndag blev weekendens højeste temperatur målt. Varmest var det i Holbæk på Sjælland, hvor termometeret nåede op på sommerlige 21,1°C, mens flere andre steder nåede op over 20°C,” fortæller Bill Vejdegren.

Danske rekorder
Den højeste maksimumtemperatur målt i Danmark i september måned er fra 1906, hvor der i Randers blev målt 32,3°C. Så højt nåede vi ikke op i denne omgang, men dengang var parlamentarismen netop blev indført efter mange års provisorisk styre af partiet Højre og Konseilspræsident Estrup og udenom det politiske flertal bestående af partiet Venstre og Det Radikale Venstre.

Den kommende videnskabsminister, som ikke vil have sit navn frem endnu: ”Det er en interessant teori".

Den kommende videnskabsminister, som ikke vil have sit navn frem endnu: ”Det er en interessant teori".

Politiske kommentarer
AndePosten har bedt fungerende videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen om en udtalelse om teorien om, at det gode vejr skyldes udfaldet af folketingsvalget, og det eneste hun vil sige er ”sådan noget vås.”

Den kommende videnskabsminister, som ikke vil have sit navn frem endnu, er dog mere meddelsom, – ”Det er en interessant teori og viden, vi her får frem – og næsten alle, der er gamle nok til at kunne husker Anker Jørgensen som statsminister, vil vide, at vejret altid var bedre under Anker. Den fungerende videnskabsminister fra Venstre taler tydeligvis imod bedre vidende, og det er fuldt ud forståeligt, da hendes erfaring og spidskompetence er erhvervet som formand for den Jyske Opera.”

AndePosten kan bekræfte, at Charlotte Sahl-Madsen har været formand for Den Jysk Opera, udpeget af Kulturministeriet.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4328

Skrevet af d. 30. september 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Topnyheder, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

3 kommentarer for “Kommende minister: Vejret var bedre under Anker”

 1. Bodil Hallkjær Rasmussen( født Horn)

  Det hedder ikke Marie Marie, det hedder Mari. Mari Marolle!!
  Barndomslærer!!
  Flyv op imod himlen og be`om dejligt vejr!!! Flyv op gennem skyerne , imens jeg venter her o.s.v. med Ib Schønberg!! fra min barndom årgang 1944!!

  • Ubehage

   Det hedder ikke en marihøne, men en mariehøne 🙂

   Udtalen varierer meget, både på landsplan, men også blandt naboer. Dog er staveformen ens alle steder.

 2. Bodil Hallkjær Rasmussen( født Horn)

  Ja, men vi har da haft en vidunderlig LØVFALDSSOMMER!! HELT UTROLIGT, NU ER JEG BLEVET 67 OG HAR ALDRIG OPLEVET NOGET LIGNENDE!! SKØØØØØØØNNNNNTTTT!!

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes