Bortkomne SMS’er skaber store problemer

Til tider kommer SMS-beskeder aldrig frem. Det er ikke kun et problem for afsender og den tiltænkte modtager, men har fatal indflydelse på transportmidler. Især fly- og togtrafikken er berørt, viser ny forskning. Vi sendte den siddende trafikminister en SMS for afklaring.

Alle kender problemet. Du sender en SMS og den når aldrig frem til modtageren. Sandsynligvis fordi SMS’en sendes til et forkert telefonnummer, måske til et fastnetnummer, der af gode grunde ikke kan tage imod beskeden.

Forskere på DTH har gennem længere tid forsøgt at løse mysteriet og nu er det lykkedes for professor Sam Morris Simpson, en gæsteforsker fra Toronto, Canada.

Oplevede det på egen krop
”Jeg kom på sporet af løsning på gåden, da jeg rejste i fly fra Toronto til Kastrup. Flyet blev forsinket næsten en time, og ifølge flyets kaptajn skyldtes det uforklarlige atmosfæriske forstyrrelser. De mindede ham om problemer med at navigere flyet, præcis som det til tider sker når utilpassede unge flypassagerer imod alle regler sender SMS-beskeder,” forklarer gæsteforskeren fra Toronto.

Sam Morris Simpson har siden forsket intensivt i problemstillingen – og gennem vidtgående interviews med talrige studerende fra DHT viser det sig, at de i distraktion ofte sender SMS-beskeder ud i den blå luft. Alene i Danmark regner professoren med, at der på denne måde hver dag sendes 8 millioner beskeder til ingen verdens nytte.

Teknisk presser de elektroniske SMS-beskeder luften væk, så hvor de samles vil det føles som lufthuller.

”Ulykken er, at SMS’erne svæver frit rundt indenfor atmosfæren og skaber forstyrrelser. Ikke alene for flytrafikken men også for togtrafikken. Det er blandt andet derfor, at S-togsdriften så ofte er uregelmæssig, fordi en forholdsvis stor mængde beskeder fejlsendes i Hovedstadsområdet,” fortæller Sam Morris Simpson.

Søger politiske svar
Andeposten har via SMS forelagt den epokegørende opdagelse for trafikminister Hans Chr. Schmidt og spurgt, hvad han vil gøre ved det.

Han SMS’er tilbage, at han ”meget gerne vil løse problemerne”, men at han ”desværre snart skal træde tilbage som minister og henviser derfor til den kommende trafikminister (Efterfulgt af en ked af-det-smiley samt en smiley, som kaster op)”.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4287

Skrevet af d. 23. september 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Topnyheder, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

2 kommentarer for “Bortkomne SMS’er skaber store problemer”

  1. Ubehage

    Det er jo genial journalistisk, af den bedste slags 🙂

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes