S-SF vil score kassen på nedstyrtende satellitter


En satellit på seks ton rammer snart Jorden – ingen ved hvor. Men rammer den dansk luftrum, så er S og SF klar til at fremrykke et lovforslag om en betalingskuppel over Danmark. Det skal simpelthen koste kassen for NASA, at smide deres satellit ind i dansk luftrum. Forslaget møder dog modstand fra oppositionen.

En betalingskuppel har længe været på tegnebrættet. Men processen fremrykkes såfremt NASA’s tonstunge 10 meter lange og 4,5 meter høje satellit rammer Danmark.

”Vi er snart klar med et lovforslag om afgift for at dumpe satellitter ned i hovedet på os. Vi foreslår, at der etableres en betalingsring – en kuppel – over Danmark i 12 kilometers højde. Alt der kommer ind i denne kuppel fra rummet, skal betale en afgift for at passere,” fortæller Mette Frederiksen fra S.

satellit på vej mod Danmark ?

satellit på vej mod Danmark ?

Regnestykket
Samfundsøkonomien bliver den store vinder. S og SF har beregnet, at det danske samfund kan tjene 7-8 mia. kr. på nedslagsafgiften. Hertil kommer eventuelle udgifter til parkering af nedfaldende satellitter, og som alle ved er det minimum 510 kr. pr. døgn pr. satellit.

”Regnestykket er simpelt. Der er ca. 22.000 større eller mindre stumper rumskrot, der flagrer rundt derude. Om året falder 500 af dem ned.  Rigsfællesskabet (Danmark, Grønland og Færøerne) har 1,5% af jordens landarealer – det vil sige vi kan forvente at få 7,5 stykke rumskrot i hovedet hvert år. Det skal koste rundt regnet 1 mia. pr. stk. at dumpe affald ned i hovedet på danskerne,” forklarer Mette Frederiksen.

Det hele vil efter S og SF’s mening også gavne miljøet, at der kommer en nedslagsafgift, da producenterne tvinges til at tænke sig om og lave alternative løsninger.

Kritik fra oppositionen
Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance er ikke begejstret for forslaget.

Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance er ikke begejstret for forslaget

Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance er ikke begejstret for forslaget

”En sådan afgift på rumskrot vil direkte modarbejde væksten,” raser Simon Emil Ammitzbøll.

– Jo… Tænker du på, at så vil NASA forsøge at dumpe deres satellitter i andre lande?

”…. Ja….  jeg tror også bare på, at vi kunne tjene meget mere på at gensælge skrottet til kineserne,” forklarer Simon Emil Ammitzbøll, og fortsætter: ” Det er svært at finde hoved og hale i socialisternes signaler til udlandet med det her”.

– Du mener, at vi med en kuppel laver en fæstning om Danmark og udlandet og rumvæsner vil fortsat klandre os for at være fjendske over for andre, hvilket ikke er en gevinst for vores lands økonomi?

”Nej, jeg mener, det er meget svært at forstå, hvad Villy Søvndal siger når han taler engelsk,” fortæller Simon Emil Ammitzbøll. Han fortsætter: ”Deres argumenter for, at det vil gavne miljøet holder heller ikke vand.”

– Så Liberal Alliance er altså totalt imod en afgiftskuppel over Danmark?

”Nej, ikke helt. Jeg indrømmer, det har da også nogle fordele. F.eks. hvis rumskrottet rammer nogle danskere i hovedet, så kunne det jo også hjælpe lidt på pladsen på arbejdsmarkedet eller betyde et par overførselsindkomster mindre, men Villy og Helle må indrømme, at det altså er et tyndt grundlag at bygge en indtægtskilde på,” mener Simon Emil Ammitzbøll.

Konkret er der altså stadig en udbrændt satellit – måske – med retning mod Danmark. Afgifter eller ej. Langt det meste af satellitten vil brænde op, når den rammer. Men forskere mener, at flere dele vil overleve turen mod vores lille jord.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=4277

Skrevet af d. 21. september 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Politik, Topnyheder, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes