Tivoli flytter til Ebeltoft

Tivoli som vi kender det - snart cykelparkering

Tivoli i år - cykelparkering til næste år

Tivoli er i fare for at blive opslugt af den københavnske undergrund. Det skyldes, at Tivoli er bygget på porøs, latent kviksand. De mange rystelser fra forlystelserne gennem tiderne betyder, at Tivoli synker. 3 cm er det blevet til i løbet af den seneste måned. For at undgå en katastrofe flyttes Tivoli. Finansmanden Carsten Ree vandt slaget om den nye placering. Derfor placeres det ny Tivoli ved siden af Safariparken i Ebeltoft.

Wonderful Copenhagen er ikke glade for nyheden om Tivolis flytning

Ditte Dattenhuus: "Flytter Tivoli?! Aaargh!"

Wonderful Copenhagen er rystede og vrede
Hos Wonderful Copenhagen, som står for markedsføringen af København, er man nærmest gået i chok. Det er et kæmpe-slag mod København. Næsten på størrelse med slaget på Reden i 1801.

Ditte Dattenhuus, marketingchef hos Wonderful Copenhagen udtaler: ”Vi forstår da godt, at Tivoli må tænke på sikkerheden og sit rygte. Det ville være dårlig presse, hvis 200 turister blev opslugt af den københavnske undergrund! Man kunne evt. bare have lagt nogen puder ud?!”

Tivolis flytning betyder mere plads til de københavnske cykler

Snart kan de også parkere i det gamle Tivoli

Pendlerne jubler
Når den gamle traditionsrige have rykker teltpælene op og flytter til Ebeltoft, kommer arealet ikke til at stå tomt hen.

Hos de mange tusinde pendlere, som hver dag valfarter til København er der stor glæde at spore. Ved at have en kæmpe (overdækket) cykelparkeringsplads lige ved siden af Hovedbanegården, vil mange flere have mulighed for at cykle på arbejde fra hovedbanegården.

Ebeltoft jubler også
Borgmester Kirstine Bille (SF) kan slet ikke få luft.

Det vil betyde så meget for Ebeltofts udvikling. ”Det er selvfølgelig synd for København, men de har jo både Den lilla havfrue og Christiania. Det er godt, at turistattraktionerne bliver bedre fordelt. Vi er glade for at det blev Tivoli, som rykker til Ebeltoft. Det vil betyde en stor stigning i turismen.”

 

Tivoli flytter vestpå

Tivoli flytter til vinter
Eksperter fra Teknologisk Institut i Høje Tåstrup har vurderet, at Tivoli – uden fare – kan afslutte årets sæson i København.

Når den sidste gæst har forladt den gamle have, vil man straks gå i gang med at pille den gamle have ned, fragte den med Mols-Linien til Ebeltoft og samle den igen.

Det ny Tivoli står klar til sæsonen 2012. Det betyder at Tivoli i år ikke afholder arrangementer hverken til Halloween eller jul.

Nye forlystelser
De nye omgivelser betyder, at en række af de gamle attraktioner må lade livet til fordel for nye. Blandt de ting, som vil blive ændret er:

  • Det kinesiske tårn bliver erstattet at en kenyansk lerhytte
  • Søen med de små både peppes op. Der tilføjes krokodiller og slanger til søen
  • Den traditionelle Tivoli-garde erstattes med Masai-krigere.
Tivoli - fra 2012 uden det kinesiske tårn og med krokodiller i søen

Ud med tårnet og ind med krokodillerne i det ny Tivoli

Baggrunden for disse ændringer er ifølge Carsten Ree, at man ønsker at skabe en synergieffekt med safariparken.

Carsten Ree udtaler endvidere: ”Der kommer også en række andre, vilde ændringer. Dem slipper vi ud af buret til foråret.”

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3949

Skrevet af d. 16. august 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes