Danske opfindere udvikler trådløs vandoverførsel

Sahara om 20 år - Afrikas kornkammer

Sahara om 20 år - Afrikas kornkammer

Danske forskere på DTU har udviklet en banebrydende teknologi, som gør det muligt at overføre vand – trådløst. Gennembruddet giver uanede muligheder. DTU har i hemmelige forsøg sendt 10 millioner liter regnvand fra Lyngby til Somalia. Når teknologien er færdigudviklet forventes Sahara at blive til Afrikas kornkammer.

Mikropartikulær integralmodulation
Det er nok et begreb, som de færreste har hørt om. Men det er teknologien bag trådløs vandoverførsel.

På sigt vil det også blive muligt at overføre andre væsketyper. At man startede med ferskvand, skyldes kombinationen af vægtfylde, den mikropartikulære opbygning og vands trapikunære beskaffenhed.

Lastbil med kondomer og kammerjunkere

Lastbil med kondomer og kammerjunkere

Transportbranchen ryster i bukserne
AndePostens journalist har formået at få et eksklusivt interview med Direktøren for Transportfagets, Konrad Querfahrer. Han ser klart den nye teknologi som en trussel, der på nogle punkter vil tage markedsandele fra hans medlemmer.

Men som han siger: ”Man skal jo stadig have kørt kammerjunker og kondomer ud til butikkerne. Så vi bliver jo ikke helt arbejdsløse”. Han hæfter sig også ved, at det nok varer mindst 10 år, før teknologien er helt implementeret.

Det hemmelige udviklingscenter lå under P-kælderen i Lyngby Storcenter

Det hemmelige udviklingscenter lå under P-kælderen i Lyngby Storcenter

Glade og trætte forskere
Forskerteamet bag den skelsættende opfindelse er meget glade for, at de nu endelig har fortalt resten af verden om gennembruddet. I 2½ år har de nærmest været spærret inde i en kælder under Lyngby Storcenters P-kælder.

Af sikkerhedshensyn havde man bygget laboratoriet der. Ingen ville forvente, at epokegørende forskning blev gennemført i en P-kælder under renovation. Nu kan de igen komme op og se dagslys – og deres familier.

Patent givet til FN
For at det skal komme hele verden til gavn, har forskerne på DTU overdraget patentet og dermed rettighederne til teknologien til FN. En særregel omkring forskning betyder dog, at den danske stat fremover kommer til at tjene stort på teknologien.

Det forholder sig nemlig sådan, at den danske stat er berettiget til 0,5 % af patentets værdi – dog mindst kr. 2.567. Potentialet i opfindelsen gøres op i billioner. Nordmændene fik Nordsøolien. Det vil være det rene vand i forhold til indtægtsmulighederne med trådløs væskeoverførsel.

Danmark vil tjene MANGE penge på opfindelsen af trådløs overførsel af vand

Opfindelsen forventes at indbringe mere end kr. 2.567.

Hvad bringer fremtiden?
Trådløs overførsel af vand er en vandevinding af de helt store. Det er derfor nærmest umuligt at forestille sig, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Selv her på redaktionen – blandt vores mest garvede journalister – er tavsheden larmende.

Men en ting er sikkert. Verden bliver aldrig den samme igen.

Et optimistisk bud er, at danskerne snart kan bade i penge.

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3926

Skrevet af d. 14. august 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Erhverv, Topnyheder, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes