Dværge ikke ramt af finanskrisen

For disse dværge findes finanskrisen ikke.

For disse dværge findes finanskrisen ikke.

På forunderlig måde er dværge ikke ramt af de seneste års økonomiske kriser. Flere dværge beretter endda om økonomisk fremgang. AndePosten undersøger.

Alverdens økonomer rykker sig i håret over den seneste aktiekrise. Den er blot en række af negative nyheder og flere års fokus på en skrantende verdensøkonomi, som har ramt alle. På nær kinesere og dværge.

Voldsom stigning i reallønnen
Kineserne har fuld kraft på det økonomiske væksttog. Mens de griner af resten af verdens gældsproblemer. Men dværgene kan også være med på den grønne gren.

Her hjemme har dværge i gennemsnit siden 2006 haft en stigning i reallønnen på 19,1%. Det er langt over gennemsnittet for de danskere, der er væsentlig nærmere højdegennemsnittet på 172,70 cm.

Mulige forklaringer
Hverken forskere eller økonomer kan umiddelbart forklare dværgenes økonomiske optur. Det holder dog ikke AndePosten tilbage, der i forsøg på at komme til bunds i sagen ringer til flere eksperter. Professor Sten Erup fra Syddansk Universitet var tilgængelig  for en forklaring. Sten Erup er godt nok vulkanekspert – men han er også selv dværg.

“En mulig, men ikke videnskabeligt understøttet forklaring er, at dværge ikke er så stressede som andre,” siger Sten Erup på telefon fra Odense.

Så er der fest. Denne dværg har overvægt at et bestemt hormon, som mindsker bekymringer og modvirker stress i kroppen.

Så er der fest. Denne dværg har overvægt af et bestemt hormon, som mindsker bekymringer og modvirker stress i kroppen.

Ofte har dværge en overvægt at et bestemt hormon, som mindsker bekymringer og modvirker stress i kroppen. Og Sten Erup fremhæver, at da mennesker ofte lader bekymringer komme i opfyldelse, så er det måske ikke så udpræget et fænomen for dværge.

“Det er også kendt, at dværge altid har det sjovt. Det er ikke bare når vi spiller fodbold og græsset kilder os i numsen, at vi griner – vi er generelt i godt humør. Og det er måske en god egenskab i tilgangen til livet,” forklarer professoren fra Syddansk Universitet.

Opgang i bestemte brancher
En anden forklaring er, at dværge ofte er ansatte i underholdningsindustrien, hvor de beskæftiger sig med film, teater, musik, gøgl og events.

Dværge ansat i underholdningsindustrien har set gode lønstigninger under finanskrisen.

Dværge ansat i underholdningsindustrien har set gode lønstigninger under finanskrisen.

Og netop dette område er ikke i særlig stor stil ramt af nedgang, som andre beskæftigelsesområder. Tvært imod synes folk under krisen, at de netop skal have råd til den slags oplevelser – og hellere sparer på andre områder, som på istandsættelse af huset eller beklædningsgenstande.

Og det har givetvist resulteret i en efterspørgsel på dværge, men også dermed betydet et lønpres fra dem.

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3900

Skrevet af d. 10. august 2011. Tilhører sektionerne: Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

3 kommentarer for “Dværge ikke ramt af finanskrisen”

 1. Torben Christensen

  Jeg FALDTpladask for Andeposten da jeg i foråret blev bekendt med den. Den mindede mig muntert om gamle dages Mad-Magazines. Min begejstring FALDT ydeligere, da jeg opdagede bladets tilsyneladende politiske observant. Artiklen om dværgene var UNDER lavmålet, racistisk og dybt krænkende for disse medmennesker.
  Kan vi vente lignende “morsomme” og ekstremt højredrejede artikler om homoseksuelle, multihandicappede og farvede m.fl, ledsaget med fotos, -er jeg den der er smuttet.
  -Torben.

 2. Ja, Torben, din kommentar må jeg respondere på.

  Jeg er enormt glad for, at læserne stikker hovedet frem og kommer med kritik og debat. Så tak!! Det er en af de bedste måder, jeg kan blive bedre til at skrive mine ting. Det er også rart, at nogle overhovedet ytrer sig, da jeg ellers er ladet lidt hen i det uvisse, om det jeg har skrevet nu også dur til noget.

  Konkret til indholdet og linjen på AndePosten:
  Ud over, at min artikel ikke er den allerbedste jeg nogensinde har skrevet, så er den bestemt ikke tiltænkt at være racistisk. Tværtimod. Jeg grubler lidt over, hvad der får dig til at opfatte det sådan? (Er det vinklen, er det nogle bestemte vendinger?). Og det må jeg så gruble lidt videre over. Man kan jo lidt sige, at ordsproget med, at man ikke kan lave en omelet uden at slå æg i stykker vel også gælder for humor. Men det er bestemt ikke tiltænkt, at “æggene” skal være racistisk. Det går jeg slet ikke ind for. Aldrig. Så jeg er ganske bekymret over, at min måske dårlige tekst giver dig den opfattelse.

  Konkret til indholdet var mit budskab i artiklen, at en negativ fokus på finanskrisen er selvforstærkende. En vinkel, som mange har fremført før, og som givetvist gælder for rigtig mange mennesker i rigtig mange andre situationer i livet, nemlig at fokus på noget kan resultere i, at det rent faktisk sker. Så mit budskab er, at lad os hellere være lidt positive, lad os også feste lidt, i stedet for den evigt konstante fokus på negativ nedtur, aktier og gældskrise – det hele er da kun med til, at vi passer mere på vores penge, d.v.s samfundet fattes omsætning, og alt i alt bliver vi i sidste ende nogle sure stoddere, der er dybt bekymrede og sikkert lever alt for kort tid af den grund.

  Dværge er dejlige. Ligesom alle andre. Og vi må indrømme, at de historisk og fortællermæssigt er garant for godt humør, de fleste i Snehvide og de 7 små dværge er da f.eks. i overstadig godt humør (Der er dog lige ham den sure…Men han er nu også god nok). Og ofte i eventyr og fortællinger er de hjælperne, der hjælper vores helte godt på vej. Så vi kan jo godt lide dværge. Så det er jo nok derfor jeg synes, dværge var gode til at bringe budskabet om ikke at bekymre sig om finanskrisen så meget frem. Det giver så også en god overskrift. Det var nu ikke for at “hænge” dværge ud, eller for at krænke dem nedsættende.

  Jeg har som redaktør af denne lille sjove fritidsbeskæftigelse absolut ingen planer om at lave racistiske artikler.

  Så jeg håber, du bliver som læser Torben. Og jeg håber, du kommer med flere indspark. For ja, vil bestemt gerne finde de rigtige linjer. Og forresten, så har vi slet ikke nogen politisk holdning – men holdningen er vel, at alle politikere må der gøres grin med – så mangler der noget, så kom frisk!

  MVH – Andy

 3. Søren Dahse

  Jeg kan ikke fornemme noget som helst racistisk i denne artikel, men jeg kunne godt tro, at grunden til, at torben mener det har racistiske undertoner er fordi, at du skriver at dværge beskæftiger sig meget inden for underholdning, cirkus, gøgl og film, men det er jo ikke det MINDSTE racistisk, da det bare er sandheden

  og når ja, må lige understrege at jeg ikke tror det er dig der er kommet med udtalelserne, bare skrevet artiklen.

  og god artikel, det var da meget sjov læsning

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes