Høje mennesker skal betale mere i biffen

Manden til venstre skal nu til at vende sig til at betale mere for at se film eller koncert.

Manden til venstre skal nu til at vende sig til at betale mere for at se film eller koncert.

Høje mennesker skal snart betale mere, når de vil i biografen eller til koncerter. Fra november skal høje, brede og folk med store ører betale ekstra gebyr for oplevelser, som de har fordele ved.

Nordisk film og LiveNation har i en fælles aftale besluttet, at personer skal betale ekstra gebyr, hvis højden, brede skuldrer, eller store ører er en fordel for dem.

LiveNation er Danmarks største koncertarrangør og Nordisk Film ejer nogle af de største biografer i landet. Dermed bliver reglerne gældende i en stor del af de danske biografer og i en stor udstrækning i forbindelse med mange koncerter.

Det skal koste
“I biografen ser man bedre og mere, når man er høj. Og til en koncert har man også mere nydelse, hvis højden er med en eller hvis man har specielt store ører. Ulempen for andre publikummer er til at tage og føle på, andre kan måske ikke se noget eller høre tonerne ordentligt. Og det skal koste,” siger Lars Musik, talsmand fra Live Nation.

Live Nation og Nordisk Film håber på, at de med gebyret kan holde eventuelle prisstigninger det kommende år på billetter, popcorn og fadøl på under 10%.

Dermed får gebyret gavn for alle – eller i det mindste for de mere normale mennesker, mener Lars Musik.

Politikere forargede
Flere politikere ser tiltaget som diskrimination.

Karsten Lauritzen fra Venstre er nok den politiker, der lyder mest fortørnet.

Karsten Lauritzen fra Venstre ser ikke frem til at folk med stritører nu skal betale mere.

Karsten Lauritzen fra Venstre ser ikke frem til at folk med stritører nu skal betale mere.

“Som søn af en tidligere borgmester og nu mangeårigt medlem af det tidligere Folketing (Læs: Lars Løkke fyrer Folketinget, red.) synes jeg ikke nogen skal behandles forskelligt end andre.  Jeg kan da påpege, at da jeg var kassemedarbejder i Fakta gjorde vi ikke forskel på folk, bare fordi nogle sled mere på kundevognene end andre,” siger en fortørnet Karsten Lauritzen.

Jesper Langballe fra Dansk folkeparti er dog mere begejstret.

“Nu går jeg aldrig til moderne musik eller i biografen. Så de kan gøre som de vil,” siger Jesper Langballe. Han påpeger ved samme lejlighed, at der fortsat er gratis adgang i de danske kirker. Og der skulle i øvrigt være god plads.

Målebånd ved indgangen
Praktisk bliver publikum målt ved indgang til biografen eller koncertstedet.

Er man over en vis højde eller særligt bredskuldret, så falder hammeren.

Er man over en vis højde eller særligt bredskuldret, så falder hammeren.

Er man over en vis højde eller særligt bredskuldret, så falder hammeren.

Gebyret bliver ca. 15 kr. ved biografbilletter. Ved koncerter tages der stikprøver af størrelsen på publikums øren, der hverken må stritte eller være store ud over normalen. I så tilfælde udløses et gebyr, der er en procentsats på 7,5, som beregnes ud fra billetprisen.

Det forventes, at flere aktører vil slutte sig til aftalen.

Tunge skal måske også betale
Lars Musik indrømmer, at store mennesker laver et større slid på stole. Og derfor overvejer man også at indføre et gebyr for tunge mennesker. Det bliver dog ikke indført i år.

“Men måske til næste år, nu må vi lige se, hvad vi kan omsætte på den nuværende aftale,” pointerer Lars Musik.

I forvejen har passagerer på over 95 kg. allerede vendet sig til at betale mere i form af en vægtafgift for flyrejser. Siden februar har tunge mennesker betalt en såkaldt tyngdeafgift, når de vil flyve med Ryan Air.

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3815

Skrevet af d. 8. august 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

3 kommentarer for “Høje mennesker skal betale mere i biffen”

 1. Børn skal vel betale mere for popcorn, slik og sodavand! En undersøgelse fra Harvard har bevist, at børn oftere taber disse ting – med øgede omkostninger til rengøring til følge.

 2. LeneB2

  Mindst 4, desværre (vende/vænne, skuldrer/skuldre, praktisk/i praksis, vendet/vænnet). Men fed historie alligevel…..
  Og de underhøje kan så få billigere billetter!

 3. Hans Nielsen

  Hvilken KÆMPE joke! I Nordisk films biografer skal man godt nok være høj for at skygge for udsynet. At man ser bedre i en biograf, som høj har jeg aldrig hørt om, men hvis det kan bevises at høje mennesker på nogen måde er disponibel for at se bedre i en biograf, så vil jeg gerne læse om det. Høje med briller må man givetvis antages som fritaget fra denne ekstra afgift. At tonerne bliver for forvrænget anderledes end hvis en person af almindelig bygning sad foran eller bagved gad jeg godt se beviser på.
  Så jeg kan ikke se hvor den ekstra fornøjelse skal komme fra?

  Jeg kan kun se at høje personer, som naturligvis ikke selv har haft indflydelse på deres højde – ligesom ikke selvforskyldte handicap. Jeg ser nu at høje får et fysisk handicap i forhold til samfundet for at gå bigrafen, hvilket er chikane i forhold til forskelsbehandlingsloven.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes