Flere erhvervsledere bliver transvestitter

Flere og flere bestyrelsesmedlemmer gør sig om morgenen klar til job, ikke som mand, men som transvestit.

Flere og flere erhvervsledere og bestyrelsesmedlemmer gør sig om morgenen klar til job, ikke som mand, men som transvestit.

Den skæve kønsfordeling i de danske bestyrelser har i mange år været et problem for ligestillingsaktivister. Kravet har ubøjeligt været, at få flere kvinder ind i bestyrelserne i de store danske virksomheder. Men nu løser problemet sig af sig selv, da flere og flere mandlige bestyrelsesmedlemmer og virksomhedsledere frivilligt bliver transvestitter.

Ligestillingsminister Lykke Friis og kvindeforkæmpere vil ændre på mænds andel i bestyrelser og virksomheder. Men den skæve kønsfordeling i de danske bestyrelser synes nu at løse sig af sig selv. Flere mandlige bestyrelsesmedlemmer valgte i første halvdel af 2011 frivilligt at blive kvinder. Eller transvestitter.

En transvestit er enten en kvinde eller mand, der ønsker at klæde sig – og føle sig – som det modsatte køn. Og det er netop, hvad der sker for flere mandlige erhvervsledere og bestyrelsesmedlemmer.

Flere års fokus hjælper transvestitter frem i lyset
De seneste års fokus på flere kvinder i bestyrelser får nu flere mænd til at stå frem, at springe ud, som transvestitter. Samfundet og omgivelserne accepterer det, og især rødstrømperne byder tendensen velkommen.

“Kan vi ikke få kvinder direkte ind i bestyrelser her og nu, så er vi tilfredse med nr. 2, nemlig flere mænds overgang til at opføre sig og klæde sig som det feminine køn,” fortæller Drude Dahlerup, professor, EU-modstander og medstifter af Rødstrømpebevægelsen.

Drude Dahlerup har i en årrække beskæftiget sig med Kvinde- og kønsforskning. Gennem foreningen “Mere rød fjams” har hun kæmpet for at få flere kvinder i betydningsfulde danske poster.

Kvinder, og transvestitter for den sags skyld, kan bidrage med nye perspektiver og nye måder, at se tingene på. Også indenfor økonomien, mener Drude Dahlerup.

Kvinder, og transvestitter for den sags skyld, kan bidrage med nye perspektiver og nye måder at se tingene på. Også indenfor økonomien, mener Drude Dahlerup.

Kvinder og transvestitter er bedre til økonomi
“Se bare hvor dårligt det går med økonomien mange steder. Kvinder, og transvestitter for den sags skyld, kan bidrage med nye perspektiver og nye måder at se tingene på. Også indenfor økonomien,” mener Drude Dahlerup.

Lektor ved CBS Jette Knussen finder store fordele ved transvestitter i bestyrelser.

Lektor ved CBS Jette Knussen finder store fordele ved transvestitter i bestyrelser.

Lektor ved Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse på Copenhagen Business School, Jette Knussen, finder store fordele ved flere transvestitter på danske topposter. Efter hendes mening har de maskulin potentiale, de søger feminine løsninger, og de har ikke på samme måde som rigtige kvinder behov for lange barselsperioder.

Kun 14 procent af bestyrelsesmedlemmerne i store danske selskaber er kvinder. Andelen af transvestitter er med forårets stigning oppe på 19,8 procent.

 

 

Drude Dahlerup

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3562

Skrevet af d. 14. juli 2011. Tilhører sektionerne: Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

4 kommentarer for “Flere erhvervsledere bliver transvestitter”

 1. Mange tak for artiklen om Transvestitter i erhvervslivets bestyrelser.
  Vi har straks linket til den fra http://www.transvestit.dk 🙂
  Satire er jo både sjov og alvor – Faktisk er flertallet i TiD´s bestyrelse ledere i erhvervslivet og i det offentlige !!!
  Kærlig hilsen
  Jane C

 2. Marianne Peuckert

  Imponerende præcist billede af det erhvervspotientiale, transvestitter besidder. Imponerende research af “en praktikant”!
  Øverste foto er faktisk af mig selv, ligesom jeg optræder på gruppebilledet, hvor mindst 8 af de afbillede transvestitter sidder i høje og betroede lederstillinger i danske og udenlandske virksomheder. For mit eget vedkommende er jeg civilingeniør og har i 15 år været afdelingsdirektør i en dansk koncern.
  Så desværre for Andeposten.dk er artiklen ikke så satirisk endda. Faktisk er den så faktuel, at den kunne ryge lige i Børsen eller Berlingske Erhverv.
  Marianne Peuckert.
  Næstformand i TID – Transvestitforeningen i Danmark.
  PS. Det er dog altid smigrende at blive udsat for (forsøg på) satire 🙂

 3. Nogle gange overhaler virkeligheden satiren 😉 Nok mest fordi vi mangler noget viden. Håber det er OK. Vi er alle her kun praktikanter 😉

 4. Lisa aka Anders James

  Det er nu stadigt undtagelsen frem for reglen af transvestitter, som springer ud, SÆRLIGT i erhvervs sammenhæng.

  Udvklingen går den rigtige vej, må vi se i øjnene den snegler sig så langsomt, at de få som kan fremhæves, er YDERST sjældne undtagelser, frem for ligefrem nogen begyndende regel.

  Men tro på det, tro på det :o)

  Jeg påstår vi alle ligger i graven før nogen forskel er mærkbar, og før forskellen er bare i nærheden af acceptabel, er selv vores børn døde.

  Vh. Lisa- You know who…

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes