Mors graves op og flytter til nyt sted i landet

Fjordbank Mors’ konkurs giver så voldsomme dønninger i hele Mors, at private nu påtænker at flytte hele øen til et bedre område i landet. Mors skal graves op og flyttes sten for sten. Århus Bugt er en ny mulig placering.

Mors er i forvejen et kæmpe udkantsområde, så nye banker og kapital er svært at tiltrække til Mors. Det skal der nu ændres drastisk på. Flere private personer, landmænd og enkeltmandsfirmaer forsøger nu at flytte øen til et andet sted i Danmark.

Mors skal flyttes sten for sten til en anden og bedre placering i landet.

Mors skal flyttes sten for sten til en anden og bedre placering i landet.

“Vi skal helst ikke længere være et udkantsområde. Og når nu den lokale bank er krakket, og vi ikke kan tiltrække kapital eller opmærksomhed fra landets politikere, så må vi flytte os. Vi graver simpelthen hele øen op og flytter den til et bedre sted,” forklarer den lokale landmand Peder Holmebæk.

Flytning hurtigst muligt
Holmebæk står i spidsen for en samling af flere hundrede borgere på øen, som ønsker en flytning effektueret hurtigst muligt.

“Vi diskuterer i øjeblikket en placering et andet sted i Danmark. Muligvis er Århus Bugt vores foretrukne nye sted. Så kan vi samtidig gøre Samsø fast med Jylland. Flytningen skal også passe med, at folk der bor på Mors og har arbejde lige uden for øen stadig skal kunne passe deres arbejde. Så vi skal heller ikke for langt væk,” fortæller Peder Holmebæk.

Den lokale landmand Peder Holmebæk ser frem til en god gevinst på jordpriserne. Her ses han fotograferet med sin foretrukne trækhest.

Den lokale landmand Peder Holmebæk ser frem til en god gevinst på jordpriserne. Her ses han fotograferet med sin foretrukne trækhest.

Danmarks største projekt
Det er ikke første gang, at der flyttes store bygninger og landmasser. Men det er første gang, at man flytter så stor en ø som Mors.

Det er dog et kæmpe projekt, som vil løbe op i flere gange prisen for en Femern-forbindelse.

“Der er god økonomi i det. Med en placering midt i eller meget tæt på f.eks. Århus får vi en kæmpe indtægt, idet jordprisen vil stige ca. 10 gange dagens pris,” forklarer den lokale landmand.

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3500

Skrevet af d. 7. juli 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Erhverv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

2 kommentarer for “Mors graves op og flytter til nyt sted i landet”

  1. De forventer at være klar til “genåbning” til Mors dag 2013.

  2. Peter

    Håber det bliver vedtaget at gøre mors til en gyllefri ø og fluefri nu når den skal flyttes 🙂

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes