Chok: Nationalmuseet lukker Roskildefestivalen

Roskilde festivalen 2011 aflyst af Nationalmuseet

Fund af pilespidser i Roskilde lukker Roskildefestivalen i Roskilde

Ledelsen af Roskildefestivalen fik til morgen et brev fra Nationalmuseet om, at årets Roskildefestival ikke kan gennemføres. Grunden er, at der er fundet pilespidser fra den tidlige jernalder og hele området skal undersøges af Nationalmuseets arkæologer.

Denne melding har skabt tumultagtige scener i Roskilde, hvor festivalgæsterne ellers først lige er sluppet ind.

Orange scene må flyttes et andet sted hen.

Orange scene må flyttes et andet sted hen.

AndePostens udsendte medarbejder har været rundt på festivalpladsen og snakket med mange af de rystede festivalgæster. Han har mødt frustration, afmagt, panik, sorg og vrede. Det lykkedes på intet tidspunkt at finde festivalgæster, som synes at pilespidser er vigtigere end musik.

Ingen refusion
De mange festivalgæster kan godt glemme alt om at få refunderet deres billet.

Grunden til dette er, at Nationalmuseets udmelding er at betragte som force majeure. Roskildefestivalen er fritaget for at refundere billetterne når der er tale om force majeure, såsom jordskælv, krig, borgerkrig og åbenbart også arkæologiske udgravninger foretaget af Nationalmuseet.

Danmarkshistorien skal skrives om
PilespidserErling Grauballe fra Nationalmuseet udtaler: ”Vi er naturligvis kede af, at vi på den måde må aflyse en folkefest, men der er tale om et helt fantastisk fund af 8 pilespidser fra den yngre jernalder. Vi tror, at det bliver det største arkæologiske fund i dette årtusinde. Det kan ændre hele vores historieskrivning. Derfor må vi i gang med det samme!”

Feberredning
Selv om nyheden om aflysningen kun er få timer gammel, har festivalledelsen præsteret intet mindre end en feberredning. Efter nogle intense forhandlinger med Hedeland-konsortiet, bliver Roskildefestivalen flyttet ca. 10 km – til Hedeland.

Hedeland er et rekrativt område nær Roskilde, som tidligere var grusgrave, lossepladser og lignende. Der er tilstrækkelig med plads til de mange gæster, scener, øltelte og andet, som festivalen byder på.

Gæsterne sagde ja tak til gratis øl som plaster på såret

Gæsterne sagde ja tak til gratis øl som plaster på såret

Gratis øl
Festivalen vil blive rykket i løbet af torsdag d. 30 juni og således starte en dag senere.

Som kompensation er festivalgæsterne blevet lovet gratis øl den første dag på festivalen. Hos Tuborg, som er en af festivalens store sponsorer, har det betydet, at de kører de store ølkanoner i stilling.

Det har i øvrigt ikke været muligt at få mere at vide fra festivalens ledelse, idet de har travlt med at få alt det praktiske på plads.

Her fra AndePosten ønskes alle en god festival.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3424

Skrevet af d. 30. juni 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

En kommentar for “Chok: Nationalmuseet lukker Roskildefestivalen”

  1. Udgravninger har vist at Roskildekulturen, som den populært kaldes, er en subkultur der udspringer af Frøstrupkulturen der er fundet i vestjylland på Thy. Frøstrupkulturen er veldokumenteret i forskellige offentlige analer da de ernærede sig ved hampedyrkning og noget der dengang kendtes som offentlige ydelser.
    Frøstrupkulturen blev dog ikke så udbredt som Roskildekulturen, idet gravfund fra det meste af verden især europa, tydeligt viser gravlagte med de specielle kultarmbånd hidhørende Roskildekulturen. Det er ikke ualmindeligt at man på fundene finder flere armbånd, dette bruges til at anslå personens levealder og man kan på den måde med sikkerhed sige at levetiden for folk der levede under Roskildekulturen, har verdens hidtil længste registrerede levealder, det godt hjulpet af før omtalte offentlige ydelser, her er det især en ydelse der dengang kaldtes SU der er den fremherskende. man skal heller ikke fraskrive sig datidens øl en konserverende virkning da man har konstateret at personer med mange armbånd også har en deformitet, en bagoverbøjet pegefingerspids, som man først fornylig har kunne fastlægge til at stamme fra åbning af de såkaldte øldåser man dengang modtog øllet i – Hvor er det godt at leve i en tid med fast Ølnet indlagt, dette er jo langt bedre end Roskildetidens mobile ølnet, hvor manglende dækning og endog tørlægning må ha været almindeligt

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes