Kæledyr kræver vielsesritual

Emma og Buller blev i 2010 gift i smug. De havde festen, og ritualet, men officielt anerkendes deres ægteskab ikke.

Emma og Buller blev i 2010 gift i smug. De havde festen, og ritualet, men officielt anerkendes deres ægteskab ikke.

Flere og flere kæledyr menneskeliggøres og opfattes som en del af familien. Trenden er, at de nærmest har det bedre end mange mennesker. De har f.eks. også deres egne kirkegårde. Nu kræver dyrene, at de også får deres eget vielsesritual. – Alt for længe har dyrene levet på polsk, så det er næste logiske skridt, mener Dyrenes Beskyttelse.

Alt for mange dyr lever sammen uden mulighed for ægteskab. Dyr, der ønsker at leve sammen må gøre det papirløst.

“Vi skal åbenbart stille os til tåls med, at man i stambøger angiver de løsagtige forhold, som resulterer i killinger eller hvalpe. Men et egentligt papir på samliv findes ikke. Det er ikke godt nok,” siger kommunikationsmedarbejder Pernille Schousboe fra Dyrenes Beskyttelse. Hun mener, der er et uudtalt behov hos dyrene for at leve i ordnede forhold i forhold til omverden.

Alle andre kan få en vielse
Lige siden Lady og Vagabonden i 1955 har internationale dyreorganisationer sat fokus på problematikken omkring papirløse forhold. Lady og Vagabonden levede papirløst og fik fire uægte hvalpe.

“Dyrene vil anerkendes. Alle andre kan gå i kirken eller på rådhuset og få papir på hinanden. Dyrene må endda godt have sex med mennesker. Men de må ikke have papir på hinanden,” påpeger Pernille Schousboe.

I USA blev det i 2007 tilladt for ejere at gifte sig med kældedyr. Men dyr må stadig ikke gifte sig indbyrdes.

I USA blev det i 2007 tilladt for ejere at gifte sig med kældedyr. Men dyr må stadig ikke gifte sig indbyrdes.

Plads til dyr
Kirkeministeriet arbejder i forvejen på en ændring af vielsesritualet. Sætningen, “indtil døden jer skiller ad” udgår og erstattes med sætningen “indtil du finder noget bedre”.

Mange dyr og dyreelskere mener, at kirken ved samme lejlighed bør lave plads til ægteskabsritualet for dyr. Fra politisk side er der muligvis opbakning.

“Det står ikke i Bibelen, at dyr ikke må ægte hinanden. Så selvfølgelig kunne vi da godt overveje det,” siger Kirkeminister Per Stig Møller.

 

 

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3362

Skrevet af d. 24. juni 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Samliv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

En kommentar for “Kæledyr kræver vielsesritual”

  1. Hvad så med alle gadehundene? http://www.danske-dyreinternater.dk/gadehunde – skal de så også have bolig? Og hos hvem?

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes