Hooliganisme og læderbolde – og dog?

Hooliganisme er i manges øjne forbundet med sportsgrene som fodbold og ishockey. Men også andre sportsgrene rammes af fænomenet. I f.eks. en så harmløs sport som kroket fluerer det eksempler på masseslagsmål og endda kidnapninger. Kroket spilles ellers normalt kun af gentlemen i hvidt tøj, og med stor respekt for reglerne på banen. Men udenfor banen er historien en helt anden.

“AndePosten fik for flere uger siden et tip om, at der indenfor kroket-verden findes eksempler på hooligans, der er langt værre end nogensinde set i tilknytning til f.eks. fodbold. I flere uger har henvendelsen fra en anonym person, som ønsker at gå under navnet ”Hr. Poulsen”, lagt ubehandlet hen på redaktionen. Ja, vi troede ikke rigtigt, der var hold på historien. Vi troede nok mest, det var en and,” forklarer AndePostens sportsredaktør Frits Bue.

Men PET’s Specielle Task-force indenfor Bekæmpelse af Sportsvold (PETSTiBaS) bekræfter en uhyggelig tendens, som skabes af de ellers noble kroket-herrer i lyst sommertøj. Normalt forlyster spillerne sig stille og roligt på en velslået græsplæne. Men de kan mere end slå til en lille kugle.

Hemmelighedsfuld broderskab
“Der er et bestemt broderskab og dystert sammenhold i organisationen. Det er ikke let at komme ind på livet af dem. For medlemmerne er kroket-organisationen vigtigere end deres familie, og de vil gå meget langt for at forsvare den,” fortæller Hr. Poulsen, som også er forhenværende præsident for organisationen ”Kroketterne”, en støtteklub til Gentlemændenes Kroket Klub af 1992, Danmarks førende kroket-klub, bedre kendt som GKC92.

Denne kroket-kølle er sandsynligvis blevet brugt til andet end at spille fair play med.

Denne kroket-kølle er sandsynligvis blevet brugt til andet end at spille fair play med.

Ifølge Hr. Poulsen har “Kroketterne” altid haft et skævt forhold til organisationen ”Kroket Rockets”, som er støtteklubben der tilslutter sig til Roskilde Crocket Club.

Disse to organisationer skulle eftersigende have massive slagsmål ved hvert møde.

Uoverensstemmelserne bunder bl.a. i spilleregler men også ned til mindste detalje som stavemåden på kroket/crocket.

Så sent som i 2010 måtte syv personer indlægges med svære hovedlæsioner efter kroket-køller. Episoden fandt sted i forbindelse med den årlige kroket-turnering, som sidste år blev afholdt i Gentofte.

En tilfældig kroket-hooligan, der udøver sin magt. Denne person er i øvrigt også tilfældigvis medlem af en kendt dansk musikgruppe, der bærer lighed med hooligan-navnet Magtens Korridorer.

En tilfældig kroket-hooligan, der udøver sin magt. Denne person er i øvrigt også tilfældigvis medlem af en kendt dansk musikgruppe, der bærer lighed med hooligan-navnet Magtens Korridorer.

Massevold og kidnapninger
Politiets har i deres rapporter noteret 127 alarmopkald førende til udrykning, med henblik på at stoppe og adskille kroket-hooligans. Det alene inden for de seneste syv år.

“Det begyndte i starten af 80’erne. Og med tiden er det bare blevet værre og værre. I tidernes morgen var spydige kommentarer og grove tilsvininger pr. brev, fax og telefon ikke unormale. Men det er voldsomt eskaleret til fysisk vold indenfor de seneste år ,” fortæller Hr. Poulsen.

Det hele eskalerede i 2004, hvor kroket-talentet ”Thinus” fra klubben GKC92, blev kidnappet efter en vigtig turnering i august samme år. Kidnapningen rygtedes hurtigt og Kroket Rockets fik skylden, til stor forargelse hos Kroketterne. Siden da har forholdet mellem de to organisationer været anspændt, hvilket også ligger til grund for deres massive had til hinanden.

Her ses den forsvundne Thinus, kidnappet august 2004.

Her ses den forsvundne Thinus, kidnappet august 2004.

Massiv politiopdækning
Snart skal 2011-turneringen afholdes og arrangørerne spår et brag af en turnering.

Dette er naturligvis rent guf for de forskellige støtteklubber, da landets bedste klubber deltager. Der vil derfor være massive grupperinger af disse fanatiske organisationer til stede.

Nordsjællands politi har valgt at indkalde ekstra forstærkninger til turneringen i form af hele Københavns politi og Sydsjællands politi. Dette er desværre ikke nok, mener PETSTiBaS (PET’s Specielle Task-force indenfor Bekæmpelse af Sportsvold), som derfor også har valgt at sætte antiterrorgruppen på sagen, da der sidste år blev fundet op til 2 kilo plastisk sprængstof under formanden for GKC bil.

Der skal ikke meget til at forestille sig, hvordan disse kugler kan bruges som grimme slagvåben.

Der skal ikke meget til at forestille sig, hvordan disse kugler kan bruges som grimme slagvåben.

 

 

 

magtenskorridorer.dkNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sigNoble herrer i lyst sommertøj, der på en velslået græsplæne forlyster sig
Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=3286

Skrevet af d. 20. juni 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Krimi, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes