Tour de France erstattes af Tour de Greenland

Tour de Greenland 2011 starter på Thule Air Base

Tour de Greenland 2011 starter på Thule Air Base

Efter en række banebrydende opdagelser på EU’s forskningscenter European Pultilyse University (EPO) i Madrid har forskere fundet svaret på, hvordan man neutraliserer cykelrytteres dopingmisbrug. Cykelløbene skal foregå ved temperaturer under -10 grader celsius. Derfor bliver årets Tour de France rykket til det nordlige Grønland. Første etape af Tour de Greenland bliver 50 kilometer lang enkeltstart i Thule.

Gule kugler
En lang række medicinske undersøgelser har påvist, at præstationsfremmende midler ikke kan tåle kulde. Forsøgene har været holdt hemmelige og stået på siden 2007.

Professor José Puerto de Fuentes fremhæver de klare fordele ved at afholde løbene i kolde egne: ”Ud over at det neutraliserer virkningen af steroider, bloddoping og alle kendte dopingmetoder, vil kulden også have indvirkning på dopede cykelrytteres pung. Den vil blive orange i mindst to uger. Det vil gøre dopingkontrollen meget enkel.

ICU blåstempler forskningsresultater
Fra ICU (cykelsportens hovedorganisation) er der meget delte meninger om dette nye gennembrud. Man glæder sig over, at det nu er muligt at konstatere, hvem som har rent blod i pungen og hvem som ikke har.

Tour de Greenland vil medføre stor travlhed på cykelholdenes værksteder

Tour de Greenland vil kræve meget nyt udstyr

Samtidig udtrykker man hos ICU bekymring over de følger, som en flytning af Tour de France kan have for cykelsporten. Det vil kræve en række store ændringer i det udstyr som cykelrytterne anvender. At køre på Indlandsisen i Grønland er meget anderledes end den tørre landevej i det sydlige Frankrig.

Yderligere er ICU nervøse for, hvad flytningen gør ved cykelsportens popularitet. Det er de færreste, som har mulighed for at tage tre uger til det nordlige Grønland for at følge deres cykelhelte.

Til trods for disse betænkeligheder indvilger ICU i, at årets Tour de France bliver omdøbt til Tour de Greenland. Hos EPO i Madrid tages beslutningen som en blåstempling af forskningsresultaterne.

Ud med shaveren og ind med hollandsk tobak
AndePosten har kontaktet en lang række ryttere fra de forskellige storhold. Den udbredte holdning er, at de ikke vil stille op til løb på Grønland og lignende steder.

Pim de Keyzergracht fra Team Easy On er klar til Tour de Greenland 2011

Pim: "Ud med shaveren og ind med hollandsk tobak!"

Vi fik mulighed for at spørge Pim de Keysergracht fra storholdet Team Easy On om hans holdning til denne markante ændring. Pim udtaler: ”Jeg er klar! Jeg vil undlade at barbere sine ben og ryge lidt ekstra hollandsk tobak op til løbene. Så skal det nok gå.”

Enkeltstart i Thule
Første etape af Tour de Greenland bliver en 50 kilometer lang enkeltstart i Thule. Der startes og sluttes på den nedlagte amerikanske luftbase. De øvrige etaper er ikke helt fastlagte.

I alt forventes Tour de Greenland at have 22 etaper. Sidste og afsluttende etape bliver 221 kilometer gadeløb i Nuuk.

 

Ruten, som så småt er ved at blive planlagt, men endnu ikke helt på plads.

Ruten, som så småt er ved at blive planlagt, men endnu ikke helt på plads.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=2818

Skrevet af d. 25. maj 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Sport, Topnyheder, Videnskab. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes