Mammut er det næste kæledyrshit

Det er inn at have specielle kæledyr. Det næste kæledyrshit kræver noget plads, det er nemlig en mammut. Især kendte begynder nu at tage kæledyret til sig. Vi møder Ulrik Wilbæk, der allerede for et år siden købte to mammut-unger til familien.

Trenden med at have mammut som kæledyr er blevet en realitet, efter at italienske og japanske forskere for tre år siden klonede sig frem til levende mammutter.

Ulrik Wilbæk, Danmarks mest succesrige danske håndboldtræner, har selv to små mammutter der hjemme. De kalder med små sjove lyde. De kan kalde som elefanter med snablen i vejret, men kan også pruste ligesom små grise. Det sker især, når de er sultne.

– Jeg er utrolig glad for dem, for hvis jeg en dag synes, det hele er lidt træls, er de en slags terapi for mig, siger Ulrik Wilbæk. Han og familien har navngivet mammutterne Leo og Waldemar.

Mammutten er en slags elefant, der egentlig uddøde for mange tusinde år siden. Takket være kloning af gamle dyrerester kan man nu købe sig en levende mammut. Ulrik Wilbæk købte sine for knapt et år siden.

– I starten fik Leo og Waldemar knækbrød og en speciel tundra-variant, der kun gror i Sibirien. Det blev lidt dyrt. Men man vil jo gerne have et eksotisk kæledyr. Og jeg har jo råd til det, fortæller Ulrik Wilbæk.

Møblerne ødelægges
Leo og Waldemar har lært at være renlige. De har nogle kattebakker, de tisser i. Det eneste problem Ulrik har med sine to velvoksne kæledyr er, når de hopper op i møblerne.

– Der er ligesom ikke rigtig plads til dem i sofaen, som da de var små. Nu braser sofaen sammen for et godt ord. Og Susanne er træt af, vi hele tiden skal købe ny eller reparere den. Så det er slut, siger Ulrik.

Ulrik hentyder til sin kone Susanne Munk Lauritsen, der i begyndelsen ikke var glad for idéen med mammutter som kæledyr. Hun havde travlt med at passe parrets to børn, så også at passe to mammutter var ikke lige velset.

– Men Ulrik kom bare hjem en dag, og sagde jeg skulle kigge ud i bilen. Dér sad de så på forsædet, to små søde unger med de livligste snabler, og jeg var solgt, fortæller Susanne Munk Lauritsen.

Knækbrød som godbidder
I begyndelsen var de ikke så tamme. Men knækbrød som godbidder og en masse håndboldsjov gjorde hurtigt dyrene trygge.

Siden er det gået stærkt fremad. Susanne har endda oplevet, at Leo og Waldemar en dag kaldte på hende, da hun stod nede i den anden ende af sin have.

– De skreg og gryntede, for de ville i kontakt med mig, siger hun.

Til daglig er det ren hygge for den sportsglade familie og de tunge mammut-dyr.

Leg og fødselsdage
– Vi leger meget. Vi bruger også tid på at sidde og nusse dem. De lukker øjnene og elsker at blive kælet for, siger Ulrik om familiens to mammutvenner.

Han og familien har planer om at begynde at træne med Leo og Waldemar, når sommeren nærmer sig. De skal gøres endnu mere tamme. Men først har familien en fødselsdag, der skal fejres. Leo og Waldemar fylder snart ét år – den første allerede den 6. maj.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=2102

Skrevet af d. 30. april 2011. Tilhører sektionerne: Samliv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

6 kommentarer for “Mammut er det næste kæledyrshit”

 1. Hvor meget koster sådan en fyr

 2. Er du klar til en Michael? Jeg tror, at Ulrik vil avle med sine. Skal bare lige finde en hun. Og så tager det vist 24 måneder i graviditet. Men skal jeg sige, du er klar?

 3. Ja måske, men hvad koster den ? jeg skal dog lige allergi testes først,

 4. Mindst en million…. tror jeg. Men nok billigere hvis du tager to.

 5. Superfedt, men syntes ikke de ser så realistiske ud..
  Har nogle spørgsmål:
  1. Hvor kan man købe dem?
  2. Hvordan har man “lavet” dem? Har de vækket dem til live?
  3. Hvor gamle bliver de?

  Er 11 år og har nu fået en Mammutdrøm.
  Hvis der er mere du ved som jeg må få at vide, så skriv det gerne 😉

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes