Cmon - try

Politiet skal samarbejde med Google

Det danske politi vil påbegynde samarbejde med den amerikanske søgemaskine Google. Formålet med samarbejdet er at gøre det lettere for det danske politi at opspore pædofile.

Det danske politi vil til at samarbejde med Google. Den populære søgemaskine gemmer nemlig alt, hvad man søger på  i op til 3 år. Denne information vil Nordsjællands Politidirektør Thorkild Fogde nu have at det danske politi har fri adgang til. Formålet skulle efter sigende være, at gøre det lettere af spore, og dømme pædofile.

– Når vi fanger en pædofil kan vi have svært ved at skaffe beviser nok, da mange desværre når at ødelægge dem. Hvis vi får adgang til de oplysninger, som Google holder gemt, får vi meget lettere ved at dømme dem. Vi kan bevise, at de har søgt på eller besøgt sider med børnepornografi, udtaler Thorkild Fogde.

Afprøvet koncept
Thorkild Fodge må dog indrømme, at det ikke er en idé han helt selv har fundet på. Konceptet benyttes nemlig allerede. I Amerika, hvor Google stammer fra, har politiet fuld adgang til dine seneste 2.500 søgninger. Hvis man gentagende gange går ind på en side som den amerikanske regering er imod, bliver der slået alarm. En patruljevogn sendes automatisk ud til det sted hjemmesiden er besøgt fra.

– Det amerikanske system er utrolig effektivt, og jeg synes da det ville være en skam ikke at benytte dette redskab i kampen mod kriminalitet. Desuden kan man spore meget mere end pædofile, i udlandet benyttes det i høj grad også til at opsnappe terrorister inden de når at gøre skade, siger Thorkild Fogde.

Dog er der også rejst kritik af idéen, da mange frygter at politiet vil modtage alt for mange falske alarmer. Systemet går nemlig efter en række nøgleord. Hvis der for eksempel står mange ord som involverer, eller kan sættes i forbindelse med våben giver systemet udslag – dette har resulteret i at mange unge paintball spillere i Amerika har fået besøg af politiet.

– Min søn søger ofte på koder til skydespil, eller på legetøjsvåben på nettet – og jeg gider da i hvert fald ikke have politiet randende i tide og utide. Så ser jeg hellere at rundetårn bliver sprunget i luften, udtaler en anonym mor.

Danskernes privatliv i fare
Dog er samarbejdet endnu i fare, da der er uenigheder omkring kontrakten. Larry Page, opfinder af Google, kræver nemlig at adgang til alle personoplysninger som den danske regering har om alle borgere i Danmark.

En internet protest mod forslaget.

– Google ved, hvad du søger på. Vi ved faktisk alt du foretager dig i den virtuelle verden. Vi har endda satellit overvågning, men vi mangler at tage det ultimative skridt – vi vil vide præcis, hvem du er, udtaler Larry.

Larry Page mener selv, at det er en fair aftale. Men politikere mener, at det vil fjerne alt, hvad der hedder privatliv.

– Hvordan skal vi kunne lave noget som helst sjovt, og bruge alle de penge vi tjener, når vi konstant bliver overvåget. Det er grotesk at man ikke engang kan have en hyggelig aften på Grøften i Tivoli, uden at hele Danmark skal vide det, udtaler Morten Messerschmidt til Andeposten.

Vi følger selvfølgelig sagens udvikling her på AndePosten.dk

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=1900

Skrevet af d. 21. april 2011. Tilhører sektionerne: Danmark, Krimi. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.
Cmon - try

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes