Børn kræver flere lukkedage og forbud mod vanter i snor

Sammenslutningen Af Danske Børnehave Børn mødtes i går med Socialminister Benedikte Kiær. Deres krav var blandt andet forbud mod vanter i snor og flere lukkedage i institutioner. Alternativt kræves, forældre kun har deltidsarbejde, sålænge de har børn på 0-6 år.

I går mødtes Socialminister Benedikte Kiær med Lasse Visser, den 4-årige formand for Sammenslutningen Af Danske Børnehave Børn.

De diskuterede de mange forslag, som Sammenslutningen Af Danske Børnehave Børn tidligere på året sendte til ministeren. Socialministeren er dog ikke umiddelbart imødekommende. Især kravet om flere lukkedage afviste ministeren blankt. Hun er dog villig til at kigge på muligheden for en enkelt lovændring.

Kun rimelige krav
Formanden for Sammenslutningen Af Danske Børnehave Børn mener, kravene kun er rimelige. “Vi vil først og fremmest have flere lukkedage, så vi ikke skal op 2 timer før mor og far skal på arbejde. Det er ofte tilfældet idag. Det er alt for tidligt,” siger Lasse Visser og fortsætter “Et alternativ kunne være, at alle forældre kun må have deltidsarbejde så længe de har børn i alderen 0-6 år”

Sammenslutningen Af Danske Børnehave Børn har også andre krav.

“Vi vil gerne have et forbud mod vanter i snor. Det er sindssygt træls, at have snoren i nakken og vanterne er i vejen, når man ikke har dem på”, siger Lasse Visser og uddyber “Det skal også være op til det enkelte barn selv, at afgøre, hvorvidt det skal jakke og sko på, når det færdes udendørs. Den slags kan vi sagtens selv styre. Alt i alt kun rimelige krav.”

Benedikte Kiær afviser
“Ikke tale om”, sagde Socialminister Bendikte Kiær til spørgsmålet om flere lukkedage. Ligeledes afvisende var hun til Sammenslutningen Af Danske Børnehave Børns alternativ.

“Der bliver mangel på arbejdskraft i de kommende år og vi må alle sammen løbe lidt hurtigere, hvis vi vil beholde vores velfærd. Det gælder også børnehave børn”, begrundede Bendikte Kiær.

Et forbud mod vanter i snor kan måske være på vej. Benedikte Kiær siger “Jeg kan godt se problematikken, især efter jeg selv har prøvet at have et par vanter i snor på. Jeg vil komme med et lovforslag til efteråret. Men det må stadig være forældre og pædagoger, der skal afgøre, hvorvidt man skal have jakke og sko på”.

Vanter på snor er ikke populære.

Vanter på snor er ikke populære.

Holger er inspiration
“De voksne er dumme,” sagde Lasse Visser umiddelbart efter mødet med Benedikte Kiær.

“Det er ikke mere end nogle få dage siden, at Holger viste alle de dumme voksne, at vi sagtens kan selv. Holger er en stor inspiration og vi giver ikke op endnu”, fortæller Lasse Visser og slutter “Der bliver kostet rundt med os og jeg vil ikke udelukke, at der ikke bliver en fælleskordineret hyle-aktion i samtlige supermarkeder torsdag kl. 16.30. Men selvfølgelig må vi lige nu glæde os over, at et forbud mod vanter i snor måske er på vej”.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=1361

Skrevet af d. 5. april 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

En kommentar for “Børn kræver flere lukkedage og forbud mod vanter i snor”

  1. […] Hvis du er til lidt skæv humor og sjov og ballade, så kig ind på  Andeposten. […]

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes