Bertel Haarder skriver kærlig børnebog

Bertel Haarder skriver på en børnebog. Den kommer til at hedde “Drengen med det røde hovede”. Den handler om en dreng, som altid er meget aggressiv. Han får hjælp af en vredespude til at håndtere sine problemer og få kærlighed. Bogen er en såkaldt alvorlig børnebog, på den ene side med en fængslende handling men også med en læringsmæssig ambition.

– Bogen er en såkaldt læs-mellem-linjerne-bog, forklarer Bertel Haarder. – Den handler direkte om 11-årige Patrick, der har et elendigt liv og udsætter sin familie for mange prøvelser, inden han får hjælp og kærlighed. Men den handler også på et andet plan om, at give gode idéer til lege og øvelser, hvor forældre og børn kan komme tættere på hinanden og finde frem til, hvor problemer med vrede stammer fra.

Bertel Haarder mener, at mange børnefamilier oplever, at et barn er så vred og aggressiv, at det udsætter hele familien for unødige bekymringer og splitter dem ad.

– I min barndom ved Flensborg Fjord legede mine forældre ofte en leg med os børn, der hed “At gætte følelser”. Her kom vi tættere på hinanden og lærte at forstå hinanden. Den metode bruger 11-årige Patrick også i bogen, og dermed får han mere styr på sine vredesanfald, røber den kommende børnebogsforfatter.

Elsket tryllekunstner
I forvejen er Bertel Haarder en elsket tryllekunstner blandt børn. Han tryller gerne og bringer glæde til børn gennem sine magiske tricks. Så hans debut som børnebogsforfatter finder han naturligt. Læs også historien Fastelavnsfest på Borgen.

– Børn og deres uddannelse står mig meget nært. Netop børns ringe vilkår kan virkelig få mig op i det røde felt, fortæller Bertel Haarder.

Bertel Haarder påregner at bogen udgives til efteråret.

– Jeg skriver bogen, for vi skal have flere modige børn. Modige børn bliver mere selvsikre og har sjældnere brug for at bryde ud i vredesanfald. Ingen vredesanfald giver mindre stress, færre skænderier og slåskampe og også mindre kedsomhed. Til gengæld bliver børnene mere kreative og selvsikre, forklarer Bertel Haarder.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=1406

Skrevet af d. 3. april 2011. Tilhører sektionerne: Samliv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes