Brevkassen: Min mor og far er dumme

13-årige Frederik er i knibe. Hans forældre drikker. AndePostens brevkasse er hans sidste håb. Heldigvis har brevkasseredaktør Werner Liebevoll altid knivskarpe råd til læserne. Også til Frederik. 

Hej mit navn er Frederik og min mor og far er meget dumme.

Min far har skåret drastisk ned på mine lommepenge. Undskylder det med, at det ikke gik så godt med nogle aktier i Amagerbanken. Det kan jeg slet ikke forstå, for han har råd til så meget andet. Han skriger tit af mig, at jeg skal tage opvasken. Men han kunne bare have ladet være med at fyre vores to au pair-piger fra Ukraine. Så han kan selv tage opvasken, men det forstår han ikke. Jeg gider ikke.

Mine forældre er gift. Min mor siger, de vil sende mig på børnehjem, hvis ikke jeg snart tager mig sammen. Jeg synes bare det er så dumt, jeg skal cykle hele vejen til fodbold bare fordi, de har valgt kun at have én bil. Mor kan blive rigtig sur, når jeg bruger hele tiden på min Playstation. Men det er da ikke min skyld, at Grand Theft Auto IV er så fedt at JEG bliver afhængig af det. Det kan hun bare ikke forstå.

Kære brevkasse, jeg er bare så træt af det hele. Min mor og far er meget dumme. Jeg er 13 år gammel og ved ik hvad jeg skal gøre. I er mit sidste håb. Hvad skal jeg gøre?

Kære Frederik,

Først vil jeg sige til dig, at jeg synes det er utroligt flot at du passer så godt på dig selv. Du skal ikke lade dig køre rundt af dine forældre. Du skal stå fast. Bare fordi, man er 13 år, så kan man godt have nogle meninger, som ens forældre ikke skal træde på.

Jeg har dog en kraftig mistanke til, at problemet ikke er, som de siger. Jeg synes, jeg kan læse noget mellem linjerne, og jeg tror faktisk, dine forældre drikker. Og passer det, så er du i en meget slem knibe. For det går som regel kun ned ad bakke, når forældre begynder på den slags. Det vil ødelægge dig. Og du vil få en dårlig uddannelse og vil sikkert selv en dag begynde at drikke. Så…

Det, du skal gøre er, se at komme væk. Se, om du ikke kan komme til at bo hos en moster, mormor eller lignende. For din situation vil kun forværres. Så kan dine forældre sejle deres egen sø og drikke sig i hegnet uden at genere dig.

Har du søskende? For du vil også se, at dine forældres alkoholisme sætter spor og skader dine søskende. Så se, om du ikke kan få dem med dig.

Ellers, held og lykke med fodbolden og Grand Theft Auto 🙂

Med venlig hilsen,
Werner Liebevoll, brevkasseredaktør.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=1060

Skrevet af d. 22. marts 2011. Tilhører sektionerne: Samliv, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

En kommentar for “Brevkassen: Min mor og far er dumme”

 1. Hej dreng på 13 år.
  Ok så for det første,
  Ikke alle er så heldige faktisk at få lomme penge.
  Og det er faktisk en hel almindelig ting at hjælpe med at tømme opvaskemaskinen når man er 13 år!
  Og så klager du fordi dine forældre “kun” har en bil?!
  Det lyder lidt som om du var et stereotype curling-barn der ikke lavede en skid selv. alt i alt, har du det for godt til at klage

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes