DF: Tving fremmede til folkedans

Peter Skaarup danner par med Karen Jespersen, når store folkedansebegivenheder skydes i gang. Karen Jespersens mand, journalist og politisk kommentator Ralf Pittelkov, kan efter sigende spille en heftig violin, og sidder derfor med i orkesteret.

DF nu er ude med et forslag, om at indføre tvungne kurser i folkedans som en del af den nye indfødsretsprøve, der ser dagens lys senere på året.

Udlændinge- og integrationsordfører fra DF, Peter Skaarup, der står bag forslaget, mener at folkedans er det tætteste vi kommer på ægte danske kultur.

– Derfor er det kun naturligt at alle, der ønsker at bo i Danmark, hurtigst muligt får lært nogle af klassikerne inden for folkedans, siger han, og fortæller videre:

– Som obligatorisk pensum på kursusprogrammet, forslår vi blandt andet de kendte danse; ‘Totur til Vejle’ og ‘Sekstur til Præstø’, der uden tvivl bør blive en del af en evt. kommende folkedansens kanon.

Peter Skaarup tilføjer, at DF desuden planlægger et lovforslag, som forbyder flere populære udenlandske danse. Blandt andet drejer det sig om landeplagen Sumba, der efter Skaarups mening ikke hører hjemme i de danske aftenskolelokaler, men også mavedans er på listen over fremmede danse, der bør forbydes i Danmark.

– Nej lad os i stedet få tophuerne og træskoene på igen, så vi kan lære de fremmede, hvordan en kvik hopsa skal se ud, slutter han.

Netop afgåede integrationsminister Birthe Rønn Hornbæk skal være hoveddommer forlyder det.

Finale i Parken
Det er allerede nu planlagt, at afvikle kurser og opvisninger med X-factor  som forbillede. Således bekræfter Parken Sport og Entertainment at de er blevet kontaktet om afholdelse af et gigantisk finale-arrangement, men de vil endnu ikke afsløre datoen.

Forlydender udpeger netop afgåede integrationsminister Birthe Rønn Hornbæk som sikker kandidat til posten som hoveddommer ved opvisningerne.

Dansk Folkedanserunion glæder sig meget over de mange kurser, der nu vil blomstre op rundt omkring i landet  i kølvandet på DF’s nye kulturkampsatsning.

– Det bliver stort, udtaler formand Niels Clausen, der især glæder sig til de halvårlige opvisninger, der forhåbentlig kommer til at fylde landets idrætshaller og ved finalen Parken til bristepunktet.

Facebook: Bliv ven med AndePosten

Kort URL: http://andeposten.dk/?p=936

Skrevet af d. 19. marts 2011. Tilhører sektionerne: BREAKING NEWS, Danmark, Topnyheder. Du kan følge kommentarer til denne artikel gennem RSS 2.0. Du kan nedenfor lave en kommentar eller trackback til denne artikel.

Skriv en kommentar

Vis andre, at du støtter AndePosten. Støt skribenterne. Og sikre dig fremtidige nyheder. Tryk "Synes godt om":


Nyhedsbrev fra AndePosten.dk

* indicates required

Søg i arkiv

Søg på dato
Søg på kategori
Søg med Google

Bliv journalist på AndePosten!

Læserne anbefaler på AndePosten.dk


Log ind | Designet af Gabfire themes